reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Lorri super, że dobre wieści i dzidzia ma się dobrze. Czy to, że napisałaś "gwiazdeczka" to przypadek czy coś już w tym temacie wiesz;-)?

reklama
super zdjęcia. gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt. :-)

ja niestety zdjęcia nie dostałam, serduszka nie słyszałam, nie znam nawet "wzrostu" mojej fasolinki. wiem tylko, że to 8 tydzień, że wszystko zgodne z wiekiem ciąży, termin porodu 29 września.
całe badanie trwało jakieś 3 minuty, lekarz popatrzył, pomierzył, zapisał i cisza:baffled:
zapytałam więc, czy może mi powiedzieć ile mm ma moje dzieciątko- usłyszałam, że wszystkie istotne informacje mam na pierwszej stronie karty ciąży ( a tam jest tylko termin porodu przecież, a nie wymiary)
oraz dlaczego nie mogłam posłuchać bicia serduszka- usłyszałam, że on czasu nie ma bo jest sam ( faktycznie nie było jego asystentki) że właściwie to on nawet nie ma obowiązku mi robić usg:baffled: i że na genetycznych wszystkiego się dowiem.

cieszę się, że wszystko jest dobrze, ale trochę mi smutno bo taka dziwna ta wizyta :-(

Dziwnego masz lekarza. Nie chcialabys zmienic?

Moj to nawet jaak jest mega kolejka to wszystko mi powie, pokaze co chce

nie nazwałabym go "swoim" :-p poszłam do niego bo nie ma kolejek, już wiem dlaczego.
chodzicie prywatnie czy na kase chorych? czy to prawda, że badania krwi i moczu są też płatne, jeśli kieruje na nie lekarz prywatny?

bydgosia-tak są płatne.Ja chodziłam całą ciąże prywatnie teraz też zamierzam w moim mieście jest jedna gin z NFZ i jest masakryczna rzeźnik dosłownie a więc nawet nie mam ochoty po jakieś skierowanie do niej pójść.Wolę za badania płacić.

Lorelain gratuluję udanej wizyty, piękna gwiazdeczka Ci rośnie - widze po suwaczku że jesteśmy na tym samym etapie:)
masala długo szukałam dobrego lekarza. Po stracie pierwszej ciąży zawiodłam się na lekarzu który ją prowadził (wizyta prywatna 150 zł ale niestety czulam się jakby przyjmował mnie na NFZ, podchodził zbyt rutynowo wedlug mnie, przyjmował późno, długie kolejki w ciasnej poczekalni itd.). Teraz trafiłam do dr Stankiewicza (przyjmuje w Matopacie, wizyta z USG 130 zł). Jak na razie jestem bardzo zadowolona, mam do niego zaufanie, widze ze nie lekceważy moich pytań ani obaw, tłumaczy wszystko o co pytam. Możesz poczytać opinie na stronce znany lekarz jest tam dużo wypowiedzi o ginekologach również tych z Torunia.
bydgosia szkoda ze nie zobaczyłaś Maleństwa. Niektórzy lekarze wyznają zasadę 3 USG w ciąży:szok: moja kuzynka chodziła do takiego, ja nie wytrzymałabym żeby nie oglądać mojej kruszynki na każdej wizycie. Ja chodze prywatnie, niestety to wiąże się z kosztami- nie tylko za wizytę ale tez badania, nawet podstawowe badania laboratoryjne, ale na NFZ trudno u nas znaleźć kogoś na prawdę dobrego i zaufanego.

reklama
Ja chodze do Skopa ale wg mnie ma on kiepskie usg, a chce w 14-15 tyg zeby mi plec ktos stwierdzil wiec chce isc do Marchwinskiej. Kilka znajomych polecalo. A w matopacie z corka na usg 4d bylam ale chyba u innego lekarza bo tego nazwiska nie kojarze.

Do góry