reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
ja bede miala to badanie genetyczne za tydzien i bede wtedy w 13tc i powiem Wam ze sie boje troche czy czegos nie wykryje

Annie - ogromne gratulacje, ciesze się niezmiernie ze wszystko w porządeczku i że zmiana lekarza się opłaciła, to jednak ważne żeby mieć do niego zaufanie i poczuć się zadbaną:) jeszcze raz gratuluję:)
mama2009 no własnie na razie przesłanek nie ma ku temu (wiek 29 lat, niestety jedno poronienie, w rodzinie brak chorób genetycznych) tylko, że lekarz kazał mi zrobic badania przed wizytą i przyjśc z wynikami na to USG genetyczne. jeszcze mam troche czasu by to przemyśleć. Dzięki za odpowiedź:)
galaxia no ja tez mam stracha przed tym genetycznym jak stąd do tamtąd, ale trzeba być dobrej myśli - już trzymam kciuki za Ciebie:)

Ostatnia edycja:
ASA Ja już miałam badanie genetyczne (usg), wyszło dobrze. Na test z krwi sie nie zdecydowałam. Też czytałam ze wychodzą mylnie i potem człowiek do końca ciąży sie schizuje... Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co Ci da to badanie? Bo jeśli dziecko by bylo chore, to co byś zrobiła? Jeśli nie bierzesz pod uwagę ewentualnej terminacji ciąży gdyby coś wyszło nie tak to chyba nie ma po co sie stresowac. No chyba ze na usg wyjdzie coś źle... ale na pewno wszystko będzie dobrze:)

Ostatnia edycja:
ASA w takim razie na Twoim miejscu bym się chyba nie decydowała...

to moja druga ciąża, mam takie schizy że szok, w pierwszej tak nie było... mam nadzieję że mój dzidziuś jest cały i zdrowy, czekam na usg w 12 tyg. jak na zbawienie !!

ja genetycznego z krwi nie robie, i tak bym ciązy nie usuneła.

a powiem wam że to moja trzecia ciąża i z każda kolejna świruję coraz bardziej, z pierwsza pełen luz, przy drugiej już złe mysli itp a teraz to już wogóle masakra... ehhh

buziaki
i gratuluje udanych wizyt

annie super ciesze sie ogromnie:tak:
ja tez bede miala badanie genetyczne w poniedzialek...ide bo z synkiem tez mialam i teraz tez chce...mam wade ucha i o to glownie chodzi.jednak moj lekarz powiedzial ze to nie jest dziedziczne.ale ja wole zrobic chociazby zeby miec pamiatke;-)

Anie gratuluję, super wieści.

Asa
ja jeśli usg wyjdzie dobre nie będę robiła dodatkowo badania krwi. Nie wierzę jakoś w to badanie. Jeśli lekarka miałaby jakieś wątpliwości po usg to prędzej wtedy bym badanie inwazyjne zrobiła.
Nie zarzekam się co bym zrobiła, bo akurat jeśli o mnie chodzi uważam, że tyle jesteśmy pewni na ile nas sprawdzono.

Galaxia ja myślę, że to norma. Kiedyś, zanim zaszłam w ciąże, wydawało mi się, że to taki super czas, niepowtarzalny itd, ale obydwie ciąże i teraz też, cały czas mam w głowie "byle tylko wszystko było ok"

Dziewczyny dzięki za wsparcie i dobre słowa :) Jesteście KOCHANE :*

My mamy genetyczne 3D 1 marca. O badaniach krwi w ogóle nie myślałam. Jeśli coś wyjdzie nie tak to pewnie wtedy zrobimy. My mamy powody do obaw ale o tym nie chcę pisać publicznie...

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ja nie wiem czy tutaj nie sa mieszane dwa badania. Bo jedno to pobieranie od matki krwi z żyły i ona jest badana pod kątem genetycznym a drugie to pobieranie krwi z brzucha i to drugie badanie jest inwazyjne.

Do góry