reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

MAMUSIA SYNKA ja też miałam płaski pęcherzyk, a po tygodniu był ładny okrąglutki więc napewno będzie wszystko dobrze
GALAXIA pięknie... Ja będe miała wizyte w 10t1d więc licze na podobne foto:-)

reklama
jadzka a brałas jakies leki? u mnie to od tych plamien :-( musze uwazac, wiecej odpoczywac i brac duphaston :-(

Po dupku raz dwa się zaokrągli! zobaczysz! Lekarz mi powiedział, że "wzrost" odpowiada 7t1dc - więc jak sama widzisz mamy prawidłowo "wysokie" dzieciaczki! Seruszko bije - a to najważnieszje! Rośnie też prawidłowo! Same powody do radości!

Ostatnia edycja:
MAMUSIA SYNKA ja biore luteine ale u mnie to jest więcej wskazań:poronienie, krwiak, plamienie, niewidoczne ciałko żółte, płaski pęcherzyk, i mi luteina pomogła, u ciebie duphaston też pomoże:tak: Nie martw się, tylko dużo odpoczywaj i wierz w te serduszko które już tak ślicznie bije:tak:

mamusia bedzie dobrze mysl pozytywnie:)

ede super wiesci:))

galaxia ale masz fasole duza:)) nie moge az patrzec bo nie doczekam sie swojego usg:pP caly czas o tym gadam ale Wy juz tyle razy widzialyscie i slyszalyscie fasolki, a ja nawet nie wiem czy ktos tam jest...
zaraz dola zlapie i sobie nawkrecam;/ jasna dupa:p
Tak czy siak gratulacje dla Was dziewczyny:)

Ah, jak miło poczytać z rana same pozytywne wieści.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pozytywnych wieści.
Mamusia nie przejmuj się kształtem pęcherzyka, zobaczysz, że już niedługo się pięknie zaokrągli. Stosuj się do poleceń lekarza i wszystko będzie dobrze.
Na wizycie 31.01 też widziałam spłaszczony pęcherzyk, ale Pani doktor kazała się tym nie przejmować. Od początku biorę luteinę i prowadzę raczej oszczędny tryb życia, więc dodatkowych zaleceń nie dostałam. Na wizycie 05.02, u innego lekarza widziałam już ładnie wyokrąglony pęcherzyk. Zobaczysz, już niedługo Twoje oczy ucieszy ślicznie zaokrąglony pęcherzyk.
Relaksuj się, odpoczywaj i przede wszystkim ciesz, że maleństwo prawidłowo się rozwija i bije serduszko.

reklama
Lori - co do plamień to najprawdopodobniej ze zbyt intensywnego trybu życia (np. ciągnięcie Misi na sankach..:zawstydzona/y:) pękło mi jakies naczynko i potem się to jeszcze oczyszczało. Na początku byłam pewna, że to koniec, jak zobaczyłam krew, ale wszystko już przeszło. Gin zalecił mi zmniejszyć duphaston do 2 tabletek na dobę i za 10 dni już odstawic. Trochę mam pietra, no ale zawsze jakby co, odpukać, mogę znów zacząć brać.

Do góry