reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

nadia

Witam wśród odpoczywających i oszczędzających się mam oczywiście niestety bo jednak lepiej byłoby gdyby wszystkie ciąże przebiegały książkowo, ale nic się nie martw będzie dobrze tylko musisz na siebie uważać :tak:

annoj

Ja płacę 140zł ale za każdym razem mam na wizycie USG, za prenatalne znowu płaciłam 200zł tak, że też sporo ale uważam, że warto bo gin. ma naprawdę dobry sprzęt no i ma dobrą opinie jako lekarz

mama

Dobrze, że wszystko w porządku:tak:

marzenka
To faktycznie Twój lekarz nie wiele kasuje

reklama
Ja za prenatalne też nie żałuję, że tyle dałam, bo babeczka jest bardzo kompetentna, jest neonatologiem ze specjalizacją kardiologiczną i na super sprzęcie pracuje.

mama - good news :)

Ja płacę 47zł na m-c (pakiet medyczny przy koncie bankowym) i chodzę do bardzo dobrego gina w tej cenie i na USG i do innych specjalistów i rodzinnego i na badania. Do tej pory płaciłam tylko 30zł za jakieś cukrzycowe badanie i za nagranie na płytę USG. Jest taka możliwość to korzystam ile wlezie. Jutro idę do okulisty zobaczyć jak moja siatkówka czy tam rogówka :)

annaoj

No właśnie ja prenatalne miałam na tym samym sprzęcie co mój gin. robi USG tyle, że robił mi je właśnie inny lekarz specjalista od tego typu badań. On przyjmuje raz w tygodniu w gabinecie mojego lekarza

e-de

To fajna opcja skoro gin. dobry a nie dużo płacisz :tak:

Ede świetna opcja, a mogę zapytać z jakiego pakietu korzystasz (ja wiem, że jest MEDICOVER, ale dla mojej całej rodziny pełny pakiet to już spory wydatek, chociaż może jakbym policzyła te prywatne wizyty wyszłoby taniej:confused:)

Nadia - trzymaj się, odpoczywaj a wszystko będzie dobrze!
Mama - gratuluje udanej wizyty!

E-de super masz z tym pakietem!
Ja płace 120 zł za wizyte z usg, a oprocz tego 3 prenatalne u innego specjalisty 250zł ...także trochę kasy poszło ale czego się nie robi dla zdrowia naszych maluszków;-)

Tajemnicą nie jest to żadną. Po prostu ja nie lubię wydawać kasy niepotrzebnie. Te same usługi u tych samych specjalistów - więc naprawdę nie ma co przepłacać. W ciąży to jest luksus jakich mało bo często się lata - ale tak na co dzień to się już nie korzysta tak często - albo wcale.

Zaczęłam się interesować się takimi pakietami gdy z mężem zaszliśmy w ciążę w 2011r. Sprawdzałam oferty firm ubezpieczniowych oraz banków. I wybrałam konto w Nordea (teraz chyba się sprzedaje ten bank?). Gdy zakładałam konto - obsługę medyczną miała Medica Polska - i było o tyle gorzej, że było po pierwsze primo drożej troszkę a po drugie primo umawiać się można było tylko przez ich infolinię. Potem Medica rozwiązała umowę i opiekę przejęła grupa Luxmed i obniżono mi cenę za pakiet indywidualny do 47 zł. Po urodzeniu dziecka przechodzę na pakiet rodzinny i będę miała objęte dzieci i męża - chociaż mąż ma zajefajny pakiet indywidualny w pracy.
Oferty zmieniają się jak w kalejdoskopie, trzeba poczytać, poszukać, poszperać.
Nadmienię tylko, że z tego konta w ogóle nie korzstam, przelewam sobie tylko środki na opiekę medyczną i co 3 m-ce płacę za prowadzenie konta jakieś śmieszne pieniądze (bo nie mam stałych, wyższych wpływów na konto).
Nie mogę tylko korzystać z usług profesorów - bo to dodatkowo płatne. U mnie w mieście mam 4 placówki z których mogę korzystać w ramach tego pakietu. Więc polecam.
Ja ich wydoiłam na maxa: korzystam z ginekologa plus wszelakie badania, okulisty, diabetologa, technika żywienia, kardiologa, internisty... A co se będę żałować :)

edzia i bardzo dobrze! ja też mam pakiet, ale jestem durną babą i ciążę prowadzę osobno na swój koszt, bo pakiet nie obejmuje mi tego lekarza do którego chodzę (a on pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić). ale potem, po porodzie też mam zamiar korzystać z pakietu. zawsze jak jestem chora (raz w roku) czy potzebuę jakiś badań to korzystam. u nas jest medicover. noi pakiet mam za free.

e-de - ja się nad takim rozwiązaniem zastanawiałam, ale w naszym przypadku by się nie sprawdziło. Ginekologa i tak musze mieć prywatnego bo to jedyny facet który wiedział jak uratować moją ciążę. Inny lekarz kazał iśc do kościoła się pomodlić :confused2: ... jak coś dziecku dolega to i tak trzeba szukać super specjalstów i to w obrębie np. województwa. Dobrze że chociaż lekarz rodzinny nam się pod nosem dobry trafił bo jest na NFZ a z całego miasta do niego przyjeżdżają.

reklama
Ano właśnie - trzeba sobie wszystko przekalkulować i się zastanowić. U mnie zaoszczędzona połowa wyprawki - tak sądzę :)

Do góry