reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Jankesowa czyli będzie duże szczęście :-). Zastanawiam się z jaką wagą się moja Amela urodzi bo u nas też wszyscy wysocy - ja mam 176 cm, mąż 186 cm :confused:

reklama
jankesowa-ja też jestem wysoka 171cm a Amelia malutka się urodziła niecałe 2600,rodzina też wysoka siostra 180cm. i cukrzyce mam a więc nie ma reguły

Iryska - super że wizyta udana i dzidziol pięknie przybiera mimo że ma mały domek;-)
Jankesowa - wow :szok:waga godna podziwu

ja tez po wizycie- troche mniejsze emocje niż zwykle bo byłam tydz temu na genetycznym więc mały odstep czasu ;-)
Ale niunia wazy nam juz prawie 1900:-) głowka na dole dosyc nisko ale szyjka wyzamykana na 4 spusty;-) kolejna wizyta za 3 tyg a pozniej to mam sie z ginem umawiac już w szpitalu na ktg i ewentualne inne badania.....jejku jak ten czas zapitala:szok: zaczynam panikować!

No zabil mi nadzieje na sn niby gadal ze jeszcze hest czas i moze no ale jakim cudem jak ma ponad miesiac na tycie a dziecko w koncowce najwięcej przybiera :] brzuch podobno mam nie za wysoko moglby byc wyzej. Ja ciuszkow na 56 nie kupowalam nawet. A iryska wiem wiem wlasnie po to kaza sie pilnowac przy cukrzycy zeby nie utuczyc bobasa. Pusze o cukrzycy bo kilka osob juz z gracjanem mimo dobrych wynikow tak posadzalo.

jankesowa gratuluje udanej wizyty i duzego bobaska :)
No to widzisz moj prawie 2400 chowa sie do Twojego :)
a tu jeszcze 6 tygodni okolo !!!
Nasze to chyba z 7kg beda wazyc ! Dodam ze ja z rodziny malutkich jestem ja 158cm moj D moze z 172cm mama 150cm. Tato 198cm (moze poszedl w geny dziadka )

Dziekuje za odp dziewczeta ..co lekarz to inna teoria :
moj na NFZ twierdzi i zrobi mi w 35tc mowi ze lepiej miec jakby sie szybciej porod mial zaczac.
A prywatny mowil ze niema co sie spieszyc miedzy 37/38 tc zrobi.

Niewiem czy dobrze uslyszalam ze ten wynik jest wazny tylko miesiac???:confused:

Ostatnia edycja:
jankesowa ale duża dzidzia się szykuje :) hehe 2800 szok aż spojrzałam na suwaczek który to u Ciebie tydzień :-D
ja jutro idę na usg prenatalne :) ciekawe ile mój synek waży :) obstawiam 1900-2000 :)

wow ale wam dzieciaczki ladnie rosna:-)
mi juz gin zapowiedzial ze mala bedzie miala cos 3500 ze napewno bedzie mniejsza niz mlody bo on to mial 4230;-)

e-de cc wspominam ok super pani anestezjolog byla normalnie jak mamusia tak po glowie glaskala ;:tak: planowanego nie mialam wiec M na korytarzu czekal a szkoda ze nie byl ze mna. na sali po operacyjnej byla kolejna super polozna ktora siedziala przy mnie z malym zebym mogla cycowac odrazu :-) a bol no nie powiem ze nie boli bo boli ale nie mam porownania do sn... ale jak juz mnie postawili na nogi to dzien do nocy z bolem naprawde... smiga czlowiek dla tego malenstwa po korytarzu:-D

reklama
Gratuluję udanych wizyt!

Jankesowa niezła waga Malutkiej. Ja to bym już złudzeń co do sn nie miała, bo przecież jeszcze parę tyg jest do końca a dzieciak teraz będzie najwięcej ciałka nabierał.

mag_dzia a do którego Ty lekarza chodzisz ? DO Żeromskiego to o ile dobrze pamiętam chcą żeby od 37tc się umawiać na ktg.
Super że dzidziuś ma się dobrze!

Co do paciorkowca to mi lekarz powiedział żeby po 35tc zrobić... więc to tak jakby msc do porodu max.

mama2009 &&& za wizytę.

Do góry