reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
gosheek- kurcze no masakra ta szyjka, kochana masażu współczuje ja go gorzej wspominam od samego porodu niestety, ale damy radę dla maluszków, no to gratuluję udanej wizyty :)
Nilcia- no faktycznie widzisz jakie te nasze dzieci wstydziochy, chociaż ja dzisiaj oczko śliczne mam na foto i zaraz uciekł z buziolkiem. A co do porodu wybierz w miarę dobry szpital który Twój gin. poleca i będzie dobrze a pieniążki na dzidziusia zainwestuj. A co to za infekcja Ci sie wdała czułaś ze coś nie tak?

Ja już po wizycie wszystko jest ok, miałam dziś ktg, usg, i badanie, Kubuś waży 1685 więc przybrał przez 2tyg. 200g, wszystko jest ok leży główką do góry ale ginka mówi ze tak do 2 tyg. przed porodem ma czas, bo ma bardzo dużo miejsca na harce :) jest wysoko i wsio pozamykane, zapomniałam o tą szyjkę spytać ale powiedziała że wsio ładnie wygląda, żelazo mam 11,3 ale nic nie dała powiedziała że w ciąży to jest ok. Cudownie było sobie tak leżeć i słuchać jak bije serduszko małego a kilka razy ten czujnik kopnął to tak głośno :)
Zdjęcie ciut niewyraźnie ale już uciekał :)))))))
DSC_3460a.jpg

Załączniki

• DSC_3460a.jpg
    DSC_3460a.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny - cieszę się z dobrych wieści z wizyt.
gosheek - nie martw się na zapas. Przed samym porodem wykorzystasz kilka tricków ze szkoły rodzenia (typu masaż sutków :-D) i będzie dobrze! Trzymam kciuki!
karola - nie otwiera mi się zjęcie.

e-de haha uwielbiam Twój optymizm :rofl: ja już mialam herbatke z liści malin proponować.
karola ja też nie widze zdjęcia:sorry2: Super, że wszystko ma się dobrze:-)

karolina mi się fotka też nie otwiera:( ale najważniejsze że u malucha wszystko dobrze ;-)
co do mojej infekcji to miałam mocne upławy, 2 razy dziennie wkładka higieniczna do wymiany no i generalnie mnie swędziało i piekło. Regularnie mnie jakaś bakteria bierze albo układ moczowy wariuje więc szczególnie już wyczulona nie jestem :sorry2:.

reklama
nilcia i karolina gatuluje wizyt;-)

A propo trickow ze szkoly rodzenia to przy Mai nic nie pomoglo ani masaz sutkow ani herbata z lisci malin, gorace kapiele, duzoooo seksiku, spacer po gorach nic a nic. Moja szyjka jest zelazna haha.... Masaz szyjki tez wspominam gorzej niz porod bo przy takiej dlugiej szyjce i pozamykanej na cztery spusty bol byl nie do zniesienia. Mam jednak cicha nadzieje ze jak za trzy tygodnie pojde na wizyte to uslysze ze sie skrocila...

Do góry