reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
gosheek- kurcze no masakra ta szyjka, kochana masażu współczuje ja go gorzej wspominam od samego porodu niestety, ale damy radę dla maluszków, no to gratuluję udanej wizyty :)
Nilcia- no faktycznie widzisz jakie te nasze dzieci wstydziochy, chociaż ja dzisiaj oczko śliczne mam na foto i zaraz uciekł z buziolkiem. A co do porodu wybierz w miarę dobry szpital który Twój gin. poleca i będzie dobrze a pieniążki na dzidziusia zainwestuj. A co to za infekcja Ci sie wdała czułaś ze coś nie tak?

Ja już po wizycie wszystko jest ok, miałam dziś ktg, usg, i badanie, Kubuś waży 1685 więc przybrał przez 2tyg. 200g, wszystko jest ok leży główką do góry ale ginka mówi ze tak do 2 tyg. przed porodem ma czas, bo ma bardzo dużo miejsca na harce :) jest wysoko i wsio pozamykane, zapomniałam o tą szyjkę spytać ale powiedziała że wsio ładnie wygląda, żelazo mam 11,3 ale nic nie dała powiedziała że w ciąży to jest ok. Cudownie było sobie tak leżeć i słuchać jak bije serduszko małego a kilka razy ten czujnik kopnął to tak głośno :)
Zdjęcie ciut niewyraźnie ale już uciekał :)))))))
DSC_3460a.jpg

Załączniki

• DSC_3460a.jpg
    DSC_3460a.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny - cieszę się z dobrych wieści z wizyt.
gosheek - nie martw się na zapas. Przed samym porodem wykorzystasz kilka tricków ze szkoły rodzenia (typu masaż sutków :-D) i będzie dobrze! Trzymam kciuki!
karola - nie otwiera mi się zjęcie.

e-de haha uwielbiam Twój optymizm :rofl: ja już mialam herbatke z liści malin proponować.
karola ja też nie widze zdjęcia:sorry2: Super, że wszystko ma się dobrze:-)

karolina mi się fotka też nie otwiera:( ale najważniejsze że u malucha wszystko dobrze ;-)
co do mojej infekcji to miałam mocne upławy, 2 razy dziennie wkładka higieniczna do wymiany no i generalnie mnie swędziało i piekło. Regularnie mnie jakaś bakteria bierze albo układ moczowy wariuje więc szczególnie już wyczulona nie jestem :sorry2:.

reklama
nilcia i karolina gatuluje wizyt;-)

A propo trickow ze szkoly rodzenia to przy Mai nic nie pomoglo ani masaz sutkow ani herbata z lisci malin, gorace kapiele, duzoooo seksiku, spacer po gorach nic a nic. Moja szyjka jest zelazna haha.... Masaz szyjki tez wspominam gorzej niz porod bo przy takiej dlugiej szyjce i pozamykanej na cztery spusty bol byl nie do zniesienia. Mam jednak cicha nadzieje ze jak za trzy tygodnie pojde na wizyte to uslysze ze sie skrocila...

Do góry