reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

ameba ale tydzien to nie duzo naprawde na takim usg to kwestia naprawde milimetrow .

Ja tez mialam dzis wizyte i corcia juz pozostanie corcia slicznie ssala paluszek i mala zlosnica z niej. Wagowo ponad 27 tc i 1100 zywej wagi

reklama
Ameba ja tez jestem zdania , że nie masz kompletnie podstaw do obaw, takie róznice to normalne a waga super....moja tydzien temu wazyla 680g i wszystko w normach jak najbardziej

Jankesowa - gratuluje wizyty - ale duzą już masz córcie:szok: pięknie:-)

My juz po wizycie, Leoś waży 920g:p wszystko super, mam zdjęcie gdzie widać jego nosek od dołu i słodkie dziurki:-D jest ustawiony główką w dół:) Jedyne co to moje nerki nie są w najlepszym stanie, musze brać 10 dni furagine i pić mega dużo wody

opiszę się i ja...

wizyta odbębniona. troche doła mam :-( malutka ma się dobrze, ruchliwa (nie znam wagi bo nie było usg). natomiast to co tak mnie noga bolała kilka dni temu... doktorek stuknął tylko raz i wiemy co jest. kręgi l4/l5 są do dupy! ból miałam że szok! także od kręgosłupa idzie ucisk na nerw. ae póki da się przeżyć, nie jęczę. mam iść na basen za ok. tydzień. leżeć plecami na wodzie. zero forsowania. i w ciągu dnia leżec z godzinę na podłodze na kocu, prostować kręgosłup. żadnych masaży, chyba że wykwalifikoway masażysta.

a co do bólu na samym dole... szyjka się skróciła :-( malutka obija mi się cały czas między nogami (główka jest na dole). niestety skróciła się na tyle, że mam leżeć murem w domu 3xdziennie nospa i 3xdziennie magnez (najsilniejszy jaki jest). jeśli za ok. 4 dni nie przejdzie, do szpitala. i możliwe że do porodu nie wyjdę. ze względu na okres ciąży (koniec IItrymestru) mam czas do 20.06 na uregulowanie tych bóli. a później byle do końca lipca. bo od sierpnia mam się szykować na ewentualny poród. brzuch jest nisko, dzidzia też więc szyjka może długo nei wytrzymać. podtrzymają tydzień, dwa, podadzą ewentualnie sterydy dla malutkiej i rozpakują nas. czyli byle do sierpnia....

co do tarczycy (gosheek!) euthyrox 50 i 75 na zmianę. za 4 tygodnie znów kontrola.

także trochę się podłamałam... jak się lepiej poczuję, jadę dokończyć zakupy koniecznie, bo nei wiem kiedy co i jak.

monia leż jak najwięcej żeby szyjka się uspokoiła. Myśl pozytywnie!

Ja też właśnie robie większość zakupów teraz bo nigdy nic nie wiadomo

Judyś, Jankesowa gratulacje :)

Monia oby udało się szyjkę opanować, z dwojga złego chyba lepiej leżeć w domku, tyle czasu w szpitalu to masakra. U nas parę lutówek musiało leżeć (szyjka), leżały twardo dla dzidzi i nawet jedna po terminie urodziła :)

monia-dzieciątko rośnie i jest ok a to najważniejsze.Ty kochana dbaj o siebie i proszę zastosować się do zaleceń lekarza.Do następnej wizyty wszystko będzie ok-zobaczysz.

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
monia lezec lezec lezec. Moja kolezanka od 27 tyg z krotka szyjka dolezala do 37 tyg i porod miala szybki. Przypadkiem na wizycie okazalo sie za ma juz 4cm bez zadnego bolu. Tak wiec odzczedzaj sie.
A ten Euthyrox czemu Ci tak zlecil? Powtarzalas badania? Ja teraz biore 50- tke.

Do góry