reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
mika ... strasznie mi przykro ...
Z całego serca życze Wam siły i wytrwałości - RAZEM.
Jeśli tak jak mówisz , nie będziem mamą wrześniową to napewno dzidziuś przyjdze na świat zmieniający date swych narodzin w przyszłości !

Lori grutuluje wizyty i 800gr Lilki :)
Miętka i wypoczywanko po żołądkowej rewolucji :)

U nas już też coraz lepiej :tak:
Synuś tydz. temu ważył 1068gr :-) jest zdrowy i silny .
na ktg wykonywał czasami 198 ruchów na 30 minut :szok:
Lekarz stwierdził że dzidzuś więkrzy o prawie 3 tyg. i możliwe że w połowie sierpnia już do nich zawitam :szok::szok::szok:

Jeśli chodzi o moją diagnoze to = Ostre zapalenie błony śluzowej żołądka i nadżerka żołądka..
Mam brać leki ,uważać na jedzenie i się oszczędzać . Kontrola 12 czerwca u mojego ginka.

Wyszłam ze szpitala strasznie przeziębina i zeszło mi na zatoki , teraz poprawa z żołądkiem a z nosa krew i inne bleee wydzieliny :(

WAŻNE ŻE W DOMU Z MOJĄ ZUZANKĄ :)

BARDZO DZIĘKUJE ZA KCIUKI DOBRE SŁOWA!!!!

Mika - bardzo, bardzo współczuję.

Ja też (pewnie jak każda) mam swoje nerwy i niepokoje - astma mi kwitnie i z każdym miesiącem jest tylko gorzej. Mam permanentnie zatkany nos od czterech miesięcy i coraz większe problemy z oddychaniem zwłaszcza w czasie spania (charczę, zipię, chrapię, budzę męża i siebie, zasycha mi w ustach itd itp.), a od kilku dni doszedł bezdech senny (pokrótce: wstrzymanie oddechu na ponad 10sek) - mąż mnie budzi słowami: "Basia, nie oddychasz!" i potem nie możemy oboje zasnąć, bo oczywiście boimy się o niedotlenienie dziecka, no i oczywiście mnie też. Byłam w środę u lekarza, ale ten rozkłada ręce jak i wcześniej, że nic mi nie może przepisać co miałoby badania kliniczne porobione jedynie skierowanie do laryngologa w nadziei na maseczkę tlenową. No to będę próbowała się dostać w poniedziałek - trzymajcie kciuki, żeby się udało, proszę.

bachucha - strasznie brzmi to co piszesz! Oczywiście będę trzymała kciuki!
lori - duża ta Twoja Lili już!
love - a Twój to już w ogóle gigant! A jak to jest u CIebie? Możlwie, że ciąża faktycznie jest starsza? Robiłaś już krzywą cukrową (teraz to moje zboczenie...dlatego pytam)?

bachucha nie dziwię się że się boicie. trzymam kciuki, żebyś dostała ten tlen!! trzymaj się!
love czyżbyś miała się pierwsza rozpakować z nas wszystkich??? serio, idę założyć wątek szpitalny.
lori duża już ta Twoja Lilka :-) super!

no brzuch wprost proporcjonalny do wielkości dziecka :rofl2: ............ wyprzedza termin od samego początku ... zresztą ja się nastawiam na poród w 35/36 tygodniu więc tez połowa sierpnia. W 34 odstawiamy zastrzyki i potem juz się niech dzieje.

ja niby koniec września, ale to pierwszy poród, więc albo urodzę po terminie, albo (liczę na to) z końcem sierpnia.

monia - ja z Mateuszkiem miałam termin na 26 luty a urodziłam 27 styczeń więc cały miesiąc wcześniej. Nigdy nic nie wiadomo.

reklama
Ja termin z OM mam na 23.09, ale jeśli wszystko będzie dobrze od 02.09 (37tc) można będzie zacząć planować cesarkę, przy mniej sprzyjających okolicznościach (czyt. jeśli mój organizm nie podoła wyzwaniu III trymestru) mogę załapać się nawet na koniec sierpnia.

Do góry