reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za porady oczywiście ze wszystkich postaram się skorzystać :-) Chyba przywiozę od mamy sokowirówkę bo tam leży jakaś jeszcze moja nie używana i nakupię buraków, będę próbować wszystkiego i szpinaku i brokuły i więcej cytryny może pomoże, bo może być tak, że mój organizm wymaga opieki niczym hrabianka tylko to co naturalne a nie tam jakieś paście w tabletkach :dry:

Mali zdjęcie śliczne tak jakby buźkę akurat miał otwierać :-) I super że wszystko w porządku :-)

helo !
Ja tak na szybko, odnosnie anemii to żelazo z roślin jest słabo przyswajalne - walczyłam z tym na początku, trzeba by jeść tony szpinaku i buraków, podobno lepiej wcinać mięsko, a najlepiej podroby, tak jak pisała Ameba - żóltko jajka i ja osobiscie brałam jeszcze zamiast żelaza kwas foliowy 5 mg (na receptę) i w ten sposób wróciłam do normy w 3 miesiące.
tutaj jest fajny artykuł, co jeść i z czym łączyć, żeby wyjśc na prostą (może ktoś wklejał link - to przepraszam, nie cofałam się wstecz nawet jednej strony, więc nie wiem jakie rady były)
Żelazo nie lubi herbaty

u mnie walka z cukrem, jedzenie co 2h, latanie z glukometrem, chwilowe wzloty i upadki. Młody szaleje w brzuchu jak dziki, zwłaszcza w nocy:) a dzisiaj miałam badanie, które stwierdziło, że cukrzyca nie zaszkodziła mojemu dziedzicowi ani mojemu organizmowi - i jestem bardzo szczęśliwa :)

dziewczynka pozostaje dalej dziewczynka:-D
warzy 925gram i jest wszystko wporzadku;-)bardzo ruchliwa co bylo widac na usg ;-)nozki ma pod pepkiem tak jak myslalam dupka po prawej a po lewej stronie glowka;-)serduszko bije jak dzwon;-)
cisnienie ok wyniki tez ok..stan zapalny nie wyszedl w badaniach...wiec teraz wiem ze nie ma co czytac w necie i sie nakrecac...
bede miala w 35 tygodniu wymaz na paciorkowce bo grzybica nie jest grozna przy samym porodzie ale paciorkowce tak.lykac zelazo i magnez...waga 2 kg na plus od ostatniej wizyty wiec ksiazkowo tyje ;-)nastepna wizyta 19czerwca;-)
super ze u was tez ok;-)

katjoshka

Najważniejsze, że wszystko w porządku wyszło na badaniu :) Będziesz spokojniejsza :-)

A artykuł bardzo fajny :) Ładnie dziękuje :) Dobrze, że od początku ciąży kawy nie pijam jedynie zbożową a herbate to tylko jak w gościnę jadę :-p a tak to tylko wodę i soki ze względu na moje nerki :-)

Marzenka

Gratuluję udanej wizyty !! Na kolejną idziemy obie bo też mam 19 czerwca :-D

reklama
Do góry