reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Kademi- no mi powiedziała że jak na następnym badaniu będzie niżej daje tabletki. Natka pietruszki dużo i do wszystkiego, buraki, czerwone mięsko a szpinak ja jem świeży często jest w biedronce, robię jako sałatę do obiadu z pomidorkiem i jest znośny a ponoć ratuje żelazo bardzo.

reklama
Ja właśnie szpinaku nie jadłam, a sałatę to właśnie z oliwką ziołami i pomidorkiem do obiadu robię albo na chlebek do kanapek. Muszę z tym szpinakiem spróbować :-)

Kademi gratuluje udanej wizyty śliczne zdjęcie.Ja mam hemoglobinę 12,7(przy normach przyjętych 11,5 do 16,5) Żelazo to wątróbka zawsze mówili że w ciąży nie można ale niby raz na kilka tygodni spoko(Bosacka mówiła:-)) ma hoho razy więcej żelaza niż szpinak.Ja szpinak uwielbiam i jem tonami to makaronu,kaszy surowe liście jako sałatkę.Brokuły i niby rodzynki?

GRATULUJE WSZYSTKIM DOBRYCH WIEŚCI...

no ja tez mam problem z hemoglobiną mam 11,2 przy normach od 12,6 biore żelazo może sie poprawi. z fifim tez miałam anemie, a z lilą hemoglobina spadła poniżej 9 mimo żelaza, ale nie miałam jakoś problemów po ciązy byłam tylko trochę blado-sina hehe

No i piękne wieści kobitki ,bardzo się ciesze ,że dzieci zdrowo nam rosną i się rozwijają :-)

a co to 3-e prenatalne i w którym tygodniu się je wykonuje ???
Ja mam USG za każdym razem , nic mi ginek nie mówił o 3 prenatalnym ...

Ja musze czekać do 12 i 13 do następnych obserwacji bo mam wizyty niestety dzień po dniu ;/ może uda mi się tą drugą o tydzień przyspieszyc ,ale wątpie ...

iryska

Czytałam właśnie o wątróbce ale znowu z drugiej strony piszą, że ma dużo witaminy A a jej przedawkowanie też podobnie nie jest za dobre dla dzidziusia i trochę się boje mówiąc szczerze.....

fillil

A to lekarz nie wprowadzał ci żelaza w innych postaciach żeby podnieść wyniki ??

Pewnie wersja mojego lekarza była najczarniejsza ze wszystkich jak się może to dla mnie skończyć, nie wiem w każdym bądź razie zapewnił mnie, że on zrobi tak żeby poszło w górę i że jak urodzę i wyjdę ze szpitala będę miała wyniki z normie bo już jego w tym głowa
:-)

love

Mój lekarz kieruje na 3 badania prenatalne każde z nich jest robione w poszczególnych trymestrach , pierwsze robił On w I trymestrze drugie miałam w II trymestrze z jakimś specjalistą co ma tam jakieś certyfikaty pokończone od tego typu badań a trzecie badanie ma być właśnie w III trymestrze ale nie wiem czy znowu z tym specjalistą czy już z moim gin. podejrzewam jednak że z tym specjalistą. Na szczęście nie musiałam nigdzie jeździć do innych przychodni wszystko było robione w gabinecie u mojego gin. na miejscu

USG też mam w sumie za każdym razem sprawdza główkę, kości,wagę, długość dzidziusia jak serduszko bije ale na prenatalnych bada Jaśminkę bardziej dokładnie i dość dłuugo tam zawsze siedzę.

user-offline.png

Ostatnia edycja:
KADEMI powiem ci że brałam żelazo najpierw w tabletkach potem w syropie ale jakoś tak spadło i dalej nie spadalo ani nie rosło, o zastrzykach nic nie mówił wtedy mi nikt, ale może sie coś zmienia to było ponad 3 lata temu :)

Mój zastanawiał się już nad zastrzykami ale stwierdził że spróbujemy postać płynną i dodatkowo mam brać witaminę C podobno pomaga wchłaniać organizmowi żelazo.

Kademi szpinak, żółtko jajka, buraczki do obiadu :) właśnie sorbifer ma już w składzie wit. C ale i tak popijam sokiem pomarańczowym, wodą z cytryną.

reklama
buraczki nic nie pomogą jeżeli jest w nich ocet ;) najlepsze jest wypicie świeżego soku z buraków , ochydne ale pomaga . teściowa dawała mojemu mężowi jak był mały bo miał hemoglobine na poziomie 7 a nie chciała transfuzji krwi.

Wczoraj byłam na badaniu 3D ;) wszystko ładnie pięknie, pierwsze co to wywalił klejnoty także płeć potwierdzona w 100% waży 524g i jest przepiękny :-)Wszystko ma na swoim miejscu nawet paluszki liczyliśmy ;) a oto Nasz Kochany Julian :) Zdjęcie0259.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0259.jpg
    Zdjęcie0259.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 37
Do góry