reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Iryska , Galaxia gratuluje i ciesze się razem z Wami!

ciekawe czy mi lekarz tez kaze co 2 tyg chodzic w 3 trymestrze! teraz chodze co 3 i to juz jest nadwyrężenie dla budżetu domowego
;-)no ale jak trzeba bedzie to jakos damy rade!
Ja za tydzien wizyta i też już o zwolnienie z pracy poprosze
...

reklama
galaxia - super że same dobre wiadomości :) nadal jest chłopczyk? :-p ........ mam nadzieje że mój lekarz nie bedzie mi kazał tak szybko chodzic co 2 tygodnie bo zbankrutuje :sorry2:

Nic nie mozna było zobaczyc, był tak zwinięty w kulkę, że nóżki miał na głowie. Gdyby nir to że na połówkowym jego sprzęt zwisał to do tej pory bym nie wiedziała bo wtedy był odwrócony plecami:-)

ja 10 mam wizyte, potem ostatnie genetyczne a potem już co 2 tyg bo to będzie ok 32tc

ja tam jestem niecierpliwa więc nawet sie cieszę :-)Wolę być zbadana dla swojego spokoju(a denerwuje sie byle czym), może nawet nie być USG tylko serducha posłucham :-)

Dziewczyny cieszę się razem Wami :)
Ja wizytę miałam 03 maja ginka potwierdziła że będzie chłopak i wszystko jest ok, ładnie rośnie wsio na swoim miejscu, A następna 28maja ale już bez usg tylko serduszko i moje wyniki. Hemoglobina za niska bo 11,4 jak nie wzrośnie to dostanę w tabletkach a witamin nie biorę może dlatego, w tamtej ciąży do końca miałam ponad 12. A Wy jaką macie hemoglobinę?

Lori już grzecznie się melduję :-) Wczoraj u lekarza się przeciągło dopiero po 19 wyszliśmy , potem jeździliśmy po aptekach zanim wróciłam do domu zrobiłam kolację to byliśmy z mężem tak padnięci nawet nie miałam czasu wejść na kompa ale po kolei

Przede wszystkim to cieszę się i gratuluję udanych wizyt !!:-) I dobrych wyników badań :-)

A co u nas no więc Jaśmina rośnie jak na drożdżach zapamiętałam, że ma 28 cm długości i kurcze waga na pewno ponad 500 chyba 560 ale z tego wrażenia mi wyleciało :zawstydzona/y: W każdym bądź razie wszystko w porządku była bardzo grzeczna jak Pan doktor badał i był zdziwiony że na połówkowym nie chciała współpracować bo wczoraj pokazywała wszystko co chciał zobaczyć bez problemu nawet bardzo śliczne zdjęcie wyszło nic nie zamazane wodami :-D Gin. zażartował że śliczny chłopiec a my z mężem zrobiliśmy wielkie oczy, że jednak chłopczyk ?? To zaczął się śmiać, że sprawdza czy już nie śpimy :-D Ale nic nie urosło nadal zostaje dziewczynka zaglądaliśmy jej między nóżki i dokładnie wszystko było widać, że dziewczynka :-D Glukoza wyszła w porządku jedynie okazało się, że nadal spada mi żelazo co bardzo zaniepokoiło lekarza do tej pory jadłam Tardyferon ale z wyników wyszło, że niestety mój organizm go nie przyswaja :-( Dostałam żelazo w postaci płynu Ferrum Lek i mam jeść z witaminą C która podobno pomaga w jego przyswajaniu jeśli to nie pomoże ( przed następną wizytą mam zrobić badanie na krew i żelazo) będę miała przepisane żelazo w formie zastrzyków :hmm: Jak to lekarz stwierdził nerki się uspokoiły ale teraz trzeba opanować spadek żelaza i grożącą mi anemie stwierdził że stanie na głowie żeby mi to żelazo poszło w górę bo nie ma żartów w przeciwnym wypadku po porodzie tym wysiłku i utracie krwi mogę być tak słaba że nie będę w stanie sama chodzić :oo2:

No i jeździłam wczoraj z mężem po całodobowych aptekach za tym żelazem udało mi się je dostać więc od dzisiaj odstawiam tardyferon a przechodzę na ten Ferrum Lek w płynie....

A tutaj jedno z dwóch wczorajszych zdjęć naszej pociechy :D Tak się poskładała, że nóżkę miała przy brodzie :D Aaa i jest już ustawiona główką w dół :-p
imag0238kv.jpg

Załączniki

• imag0238kv.jpg
    imag0238kv.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Kademi- no to super że wszystko ok i duża dziewczynka no!!! Kochana a jak poważny to spadek bo mnie też to żelazo niepokoi????

reklama
Galxia, Kademi gratuluję udanych wizyt.
Karolina ja mam hemoglobinę 13, przynajmniej tak miałam 2 tygodnie temu.
Ja podejrzę bąbla dopiero na koniec czerwca albo na początku lipca 30-32t. W poprzednich ciążach w ostatnich 6 tygodniach też pamiętam, że co 2 tygodnie chodziłam i o0czywiście kasa leci, ale cóż zrobić.

Do góry