reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

izolda ja kiedyś słyszałam że dzieciaki w brzuszku jakoś na te fale czy sygnały z usg tak reagują że główkę zakrywają.

cytryna a dlaczego dopiero kolejne usg we wrześniu ? to strasznie dużo czasu...

reklama
Mysza84 ja też słyszałam że te fale usg hałas taki robią,a tym bardziej że naszego synusia doktor nieźle szturchać musiała bo się odwrócić nie chciał.pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień.

izolda ja kiedyś słyszałam że dzieciaki w brzuszku jakoś na te fale czy sygnały z usg tak reagują że główkę zakrywają.

cytryna a dlaczego dopiero kolejne usg we wrześniu ? to strasznie dużo czasu...

We wrzesniu to juz nie USG tylko porod :-) W UK robia tylko 2 USG w 12 i 20 tygodniu. W pierwszej ciazy mailam jeszcze jedno w 38 tyg bo mala lezala posladkowo i nie wiedzieli czy robic cc, ale sie sama przed porodem obrocila. A jak jest wszystko ok to juz wiecej nie ma.

Cytryna a prywatnie iść można ? Ja bym chyba zwariowała...choć pewnie jakbym od początku była nastawiona że 2 badania i koniec to by mi łatwiej to było zaakceptować.
Ale w sumie to dziwne, ze tak malutko tych badań jest...może u nas to przesadzają też, bo mój lekarz to ma życzenie żebym do niego co 3 tyg przychodziła...ale tak po 30tc i w okolicach 38tc to uważam że powinni jeszcze wykonać.

Iryska- na pewno się odezwę:) w czwartek mam dieteczyczkę i diabetologa - zdam relację:)
Lori- Ty mnie nie strasz, wprawdzie lekarz spuscił trochę z tonu i już nie zapowiada ponad 4 kg, ale ja się i tak boję, że tą cukrzycą go upasłam, no nic może się unormuje, mam nadzieję:) W piątek połówkowe - mam nadzieję, że się uda i młody będzie chciał współpracować, poza tym wystraszona jestem bo dr. A z częstochowskiej - ostro z głowicą postępuje, rąbie ile wlezie, nie ma zmiłuj:p ostatnio myślałam, że mój M go palnie, tak mnie po brzuchu rąbał, biedny maluszek mój, potem się dowiedziałam, że on tak zawsze ma i że jest niedelikatny ale kontkretny i bardzo dobry w tym co robi, więc jakoś to przetrwamy.

katjoshka - na pewno urodzi sie zgrabniutki i śliczniutki :) ... kurcze Ty to masz pecha z tym połówkowym. Wiesz że nasza szkoła rodzenia przyszpitalna jest płatna?

No wiem, doszły mnie nawet plotki ze ponad 300 - juz jak moja bratowa rodziła to byla płatna, oni dojezdzali do pyskowic i byli zadowoleni. Na głownym pisałam ale powtórze, ze dzisiaj bede dzwonila do naszej i do pyskowic- co i jak - dam CI znac.

reklama
Do góry