reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

My po wizycie u pediatry. Nie jestem jakoś usatysfakcjonowana.
Dr powiedziała, że to po prostu przesuszona skóra i nie wie od czego.
Kazała kąpać małą co 3 dni i smarować suche miejsca kremem do regeneracji skóry z Roche, już kupiłam Cetaphil, ciekawe czy ten pomoże. Powiedziała, że jeśli to nie pomoże to zrobimy badanie na TSH (tarczyca), ale nie powiedziała jaki ma to związek. Nie było nawet jak na spokojnie porozmawiać, bo mała tak się darła, że musiałam szybko uciekać.
Pytałam o rozszerzanie diety, powiedziała, że mam jeszcze czekać, nic jej nie wspominałam, że już zaczęłam.
Szczerze powiem, że jakoś średnio jestem zadowolona z naszej pediatry.
Mała waży 8000g :-D

reklama
My po szczepieniu .
Obeszło się bez płaczu-ahh dzielna ta moja lalcia.

Waga: 8360
dł.ciała:74cm
obwód głowy:41,5
kl.piersiowa:47,5

dostaliśmy tez skierowanie na usg brzuszka ( na moja prośbę )

myślałam,że moja Laura jak na prawie 6 mies. to kolos jest. Ale pediatra powiedziała,że widziała większe dzieci :p

suse no rośnie Ci ta pannica

Ostatnia edycja:
annte - spróbuj emolientów do kąpieli i smarowania. Osobiścię kąpię Krzysia w Emolium, mam też emulsję tej firmy - jestem zadowolona. Co do tej emuslji - poproś w aptece o próbkę zanim kupisz, większe apteki mają próbki kosmetyków - lepiej wiedzieć wcześniej, czy pasuje niż wywalić pieniądze (wiem, że Cetaphil np. do najtańszych nie należy). A jeśli nie jesteś pewna pediatry przejdź do dobrego dermatologa - myślę, że to będzie lepsze rozwiązanie, bo oni są na czasie jeśli chodzi o pielęgnację nawet takich maluchów.

Anik, właśnie wracam z apteki, krem który poleciła pani pediatra kosztuje prawie 60 zł/40ml, więc odpuściłam. Kupiłam Oilatum soft krem i zobaczymy co będzie. Wczoraj wykąpałam ją w krochmalu bo ja znów wysypało na brzuchu, tym razem po ziajce. Dostałam od sąsiadki emulsję do kąpieli Mediderm, m.in. do skóry atopowej, można stosować dla niemowląt. Spróbuję. Niby mam ją kąpać co trzy dni, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, jeszcze do tego walczymy z ciemieniuchą, która nie chce zejść. Oliwka, linomag nic nie działa, nie moge jej wyczesać łusek, bo ma takie gęste i długie włosy,że szczoteczka nie dochodzi do skóry.

annte - Emolium żel zmiękczający na ciemieniuchę 100 ml - Apteka Internetowa Cefarm24 spróbuj na ciemieniuchę tego. I naprawdę - rozważ dobrego dermatologa, myślę, że zdziała więcej, niż pani pediatra ;) jak Krzyś był maleńki poszłam z jego wysypką, nie było naszej pediatry, więc poszłam do innej - najpierw kiwała głową potem przepisała Elobase na wysypkę... - porażka. Jeśli Oilatum nie pomoże spróbuj Emolium, ewentualnie Allerco. U nas pomogła ta maść konopna...

annte, a ja polecam na ciemieniuche emulsje Locoid Crelo. nam co jakis czas sie pojawiala a tym posmarowalam 2 razy dziennie przez 3 dni i jak reka odjal. lekarz mi to polecil
a co do smarowania cialka to my uzywamy La Roche Lipikar AP, place na allegro niecale 60zl za 400ml ale jest bardzo wydajny, smaruje Malemu codziennie cale cialko i dopiero kilka dni temu kupilam drugie opakowanie, a uzywalismy jedno przez prawie 4 miesiace. jak dla mnie jest super

reklama
nam ciemieniucha powraca przy kazdym skoku rozwojowym :confused2: Staram sie nie dopuscic do rozrostu (poprzez natluszczanie) i biore na przeczekanie :unsure:

Do góry