reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
As jak się douczę z anatomii co to dokładnie to ci powiem :p ale to jest w tym miejscu gdzie miesza się krew dziecku w łonie matki jeszcze i po porodzie powinno się to unormować pozarastać itp. Gabrysiowi w tym miejscu bardzo szybko przelewa się własnie krew i daltego są szumy...

Bea ja dostałam skierowanie od pediatry ponieważ przy badaniu okresowym dosłuchała się szmerków nad serduszkiem.

A dziś Bryniu zaliczył dermatologa: porażka... ogólnie to albo uczulenie albo zapalenie łojotokowe ale trudno stwierdzic bo małemu już się goi... mam smarować rumiankiem ale lepiej nie bo może dostać uczulenia. Taki dziś przekaz miała pani dermatolog...

U pediatry: Gabrycho waży 7,5 kg... Katasza Uleńka ma 4 miesiącce i waży 6 a w przychodni była dziewczynka co miała 14 miesicy i ważyła 8 kg :O Gabrych jest podziębiony. Dostał wapno witaminę C i smarowanko do noska jakies.
Powiedziałam pediatrze że mały mi się w nocy budzi nawet co godzinę... Kazała nie dokarmiać bo i tak już jest mutancko gruby i zleciła badanie moczu. Chce sprawdzić czy białek nie ma w siuśkach. Ponoć białkomocz objawia się nipokojem u niemowląt... ciekawe :p

Ostatnia edycja:
No to my po szczepieniu. Gabryś zdrowy i rośnie :-) 7750g, chociaż ja obstawiałam, że będzie powyżej 8 :-p

Póki co czuje się dobrze, bawi się właśnie ptakiem :-)

No i dostaliśmy zalecenie, żeby zacząć rozszerzać dietę, więc dziś dostał w drodze losowania ;-p jabłuszko.

reklama
Do góry