reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Dziewczyny taki wzrost jest chyba raczej średni w tym wieku:-pmój miesiac mlodszy a ma tez 74-75 cm i na giganta mi nie wyglada:-Da juz napewno nie na 11 mcy:eek:ale wiadomo dzieci sa rozne:tak: a siatki tez mowia swoje:tak::tak:
Fiore bardzie zaskakuja mnie wymiary cory:szok:moj 5 latek ma 110 cm i jest jakos kolo 50 centyla:-p

Ostatnia edycja:
Karolki,no nasz startowal z niecalych 45cm(zapisanych w dok),wiec w 8msc nadrobil sporo.Stad mi gigant i pediatra tez pozytywnie zaskoczona.A V juz od dawna przerasta rowiesnikow :-p V tez jest 1msc wczesniakiem,ale nie zaliczonym bo bylo wszystko ok z nia.Przy urodzeniu 49cm,w 8msc 84cm!!!:szok:(wlasnie zajrzalam do ksiazeczki)

Nasza diagnoza
Karolka ma tzw zespół ponospowy i też jest to zaburzenie napięcia mięśniowego ,ale wynikające z zaburzeń w CUN ,spowodowanym zbyt dużymi ilościami leków przyjmowanymi w ciąży głównie No-spy i Hydroksyzyny.
Karola ma wzmożone napięcie mieśniowe w obrębie obręczy barkowej,brak prawidłowych wzorców rozwojowych ,"schowaną" szyję ,nieprawidłowe napięcie w żuchwie (nie umie zagryzać tylko łapie i natychmiast puszcza jedzenie lub ssie) i zbyt niskie napięcie w w obrębie miednicy ,mała rotacja miednicy :sorry::sorry::sorry:

To tyle co wiem i więcej wiedzieć nie chcę :no::sorry::sorry::sorry:
Rehabilitujemy się i czekamy na lepsze czasy :confused2::confused2::confused2:

reklama
As &&&

My dzisiaj po wizycie w przychodni, ale do lekarza już nie poszliśmy - zrobili sobie godzinną przerwe, bo Wigilia :eek: wściekłam się i wyszłam, bo nie mam zamiaru, żeby Krzysiek złapał coś od chorych dzieciaków.
Radziłam się położnej co robić, kazała podawać Enterol przez 4 dni, a potem w piątek na kontrolę do dzieci zdrowych.

Do góry