reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Dziewczyny taki wzrost jest chyba raczej średni w tym wieku:-pmój miesiac mlodszy a ma tez 74-75 cm i na giganta mi nie wyglada:-Da juz napewno nie na 11 mcy:eek:ale wiadomo dzieci sa rozne:tak: a siatki tez mowia swoje:tak::tak:
Fiore bardzie zaskakuja mnie wymiary cory:szok:moj 5 latek ma 110 cm i jest jakos kolo 50 centyla:-p

Ostatnia edycja:
Karolki,no nasz startowal z niecalych 45cm(zapisanych w dok),wiec w 8msc nadrobil sporo.Stad mi gigant i pediatra tez pozytywnie zaskoczona.A V juz od dawna przerasta rowiesnikow :-p V tez jest 1msc wczesniakiem,ale nie zaliczonym bo bylo wszystko ok z nia.Przy urodzeniu 49cm,w 8msc 84cm!!!:szok:(wlasnie zajrzalam do ksiazeczki)

Nasza diagnoza
Karolka ma tzw zespół ponospowy i też jest to zaburzenie napięcia mięśniowego ,ale wynikające z zaburzeń w CUN ,spowodowanym zbyt dużymi ilościami leków przyjmowanymi w ciąży głównie No-spy i Hydroksyzyny.
Karola ma wzmożone napięcie mieśniowe w obrębie obręczy barkowej,brak prawidłowych wzorców rozwojowych ,"schowaną" szyję ,nieprawidłowe napięcie w żuchwie (nie umie zagryzać tylko łapie i natychmiast puszcza jedzenie lub ssie) i zbyt niskie napięcie w w obrębie miednicy ,mała rotacja miednicy :sorry::sorry::sorry:

To tyle co wiem i więcej wiedzieć nie chcę :no::sorry::sorry::sorry:
Rehabilitujemy się i czekamy na lepsze czasy :confused2::confused2::confused2:

reklama
As &&&

My dzisiaj po wizycie w przychodni, ale do lekarza już nie poszliśmy - zrobili sobie godzinną przerwe, bo Wigilia :eek: wściekłam się i wyszłam, bo nie mam zamiaru, żeby Krzysiek złapał coś od chorych dzieciaków.
Radziłam się położnej co robić, kazała podawać Enterol przez 4 dni, a potem w piątek na kontrolę do dzieci zdrowych.

Do góry