reklama
aksmobulka
Fanka BB :)
znamy juz wszystkie wyniki....Oliwka ma niedobor zelaza co moze doprowadzic do anemii..bierzemy leki ,a szczepienie przelozone na styczen ...:-(
justynamika84
Aksmobulka najważniejsze że już wiadomo co jest z Oliwcią i macie leki, będzie coraz lepiej:-)
My się jutro szczepimy więc też będę wiedzieć ile Julia waży i mierzy, mam nadzieje że pomimo niezbyt dużego apetytu na zupki ładnie przybrała na wadze:-) Więc proszę ładnie o kciuki:-)
My się jutro szczepimy więc też będę wiedzieć ile Julia waży i mierzy, mam nadzieje że pomimo niezbyt dużego apetytu na zupki ładnie przybrała na wadze:-) Więc proszę ładnie o kciuki:-)
Mysiochomis
:*
Aksmobulka no to już dobrze że wiadomo na czym się stoi dwaj leki, może spróbuj małej trochę soczku z buraczka dać to też ładnie podbije żelazo. Tylko trzeba uważać bo jak mama moja zaczęła mi za dziecka żelazo podbijać dietą to miałam gruuubo za dużo (bez leków)
aksmobulka
całe szczęście dziewczyny bo myślałam że zawału dostanę,że mogłoby się coś stać mojej kruszyncE)dzięki,że 3małyście kciuki i ja 3mam za potzrebujące dzieciaczki:*
Aksmobulka- u nas dwa miesiące temu wyszła niewielka niedokrwistość. Ula dostaje żelazo i mamy powtórzyć morfologię. Ale myślę, ze będzie już ok. Tylko przygotuj się na zmianę kupy, bo mogą się pojawić trudności z wypróżnianiem. No i kolor się zmieni.
reklama
fiore
Aksmobulka powodzenia w braniu zelaza,uwarzaj na brzuszek w sensie patrz czy nie bedzie bolal,bo moja V po miesciacu brania zelaza zaczela narzekac na bol brzuszka z tego powodu i mnie tez czasem daje ten problem,a zelazo biora przez cale zycie,w roznych formach.Ale przynajmniej dobrze,ze juz wiecie co jest nie tak,niech bedzie lepiej.
My bylismy wczoraj na wizycie kontrolnej u pediatry.Leo ma wymiary, 75cm i 8350g ;-) Waga ok,ale wzrost 11msc HA nasz malenki wczesniaczek HA! Siostra jego tez wielka 2lata9msc i waga ok 14kg,a wzrost 104cm,czyli 4latki.Giganty mi rosna Pediatra kazala odstawic zelazo V na pare dni,potem do niego wrocic,no i mam sie do wakacji nie martwic ze jeszcze mala nie mowi dobrze,dopiero jak cos to we wrzesniu pojdziemy do logopedy(pediatra zrobila jej pare testow,okazalo sie ze V sie nie chce mowic,a rozumie o wiele wiecej niz powinna).
Co do Leo bo o nim ma byc tu na forum,to poza wymiarami,wszystko ok,serduszko jak bylo czyli miec pod kontrola,dalej zapowiedziano nam szybkie nadejscie kolejnych zabkow,dolnych dwojek i gornych jedynek.Pytalam o jego wymiane "wyrazow",dok widziala o co nam chodzi,bo Leo "mowil" przy niej i stwierdzila,ze tak,to sa poczatki mowy.Mlody zdaje sobie sprawe ze mowiac "mama" ja zareaguje,"papa"(tata) odwroci sie S, "tata" (dzidzia) to V. etc...Dobrze jest :-)
My bylismy wczoraj na wizycie kontrolnej u pediatry.Leo ma wymiary, 75cm i 8350g ;-) Waga ok,ale wzrost 11msc HA nasz malenki wczesniaczek HA! Siostra jego tez wielka 2lata9msc i waga ok 14kg,a wzrost 104cm,czyli 4latki.Giganty mi rosna Pediatra kazala odstawic zelazo V na pare dni,potem do niego wrocic,no i mam sie do wakacji nie martwic ze jeszcze mala nie mowi dobrze,dopiero jak cos to we wrzesniu pojdziemy do logopedy(pediatra zrobila jej pare testow,okazalo sie ze V sie nie chce mowic,a rozumie o wiele wiecej niz powinna).
Co do Leo bo o nim ma byc tu na forum,to poza wymiarami,wszystko ok,serduszko jak bylo czyli miec pod kontrola,dalej zapowiedziano nam szybkie nadejscie kolejnych zabkow,dolnych dwojek i gornych jedynek.Pytalam o jego wymiane "wyrazow",dok widziala o co nam chodzi,bo Leo "mowil" przy niej i stwierdzila,ze tak,to sa poczatki mowy.Mlody zdaje sobie sprawe ze mowiac "mama" ja zareaguje,"papa"(tata) odwroci sie S, "tata" (dzidzia) to V. etc...Dobrze jest :-)