reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
My wczoraj byliśmy na usg bioderek i na badaniu.
U Laurusi do końca sie tam jeszcze cos nie ukształtowało.Kolejna wizyta za 2 miesiace.
Mała ma zalecone duzo lezec na brzuszku z nozkami w pozycji "żabki"

U mojego są czerwone, na policzkach i na szyi... w zależności na której stronie śpi na tej są intensywniejsze, więc to chyba to...

anik, u mnie czerwone to rumien przejsciowy jak to nazwala pani pediatra. mial moj maly kilka dni a teraz mu juz schodzi. tez moga to byc potowki. nie sadze ze to tradzik

Anik. trądzik niemowlęcy zaczyna się na buziuni i przechodzi na klatkę piersiową, jest podobny do potówek. Można zasuszać w kąpieli z krochmalem czyli tak jak potówki. Za jakiś czas powinno zejść samo.

Mojemu dziś wyskoczył odczyn po szczepieniu na gruźlicę. Mam nadzieje że nie będzie przy tym marudny, bo jednak to troszkę boli lub swędzi :/

Mysio - w jakim terminie ten odczyn powinien stać się widoczny? Pamiętam, że Lenka to aż taką ropkę miała a Maciek ledwo widoczny czerwony ślad tylko ma.

elvie mówiono mi że ok 3 tygodnie po szczepieniu, no i właśnie może byc zaropiałe, czerwone, później się strup zrobi i że najlepiej żeby tego nie moczyć.
No Gabrysiowi się taki powoli ropniak robi dlatego może mu to lekko przeszkadzać :/

reklama
czyli ten trądzik może przejść na całe ciałko?? bo u nas właśnie te krostki były najpierw tylko na buźce i szyjce a od wczoraj ma też bardzo mocno wysypany cały brzuszek i na nóżkach też ma:-( to są takie malutkie czerwone krostki.... dzisiaj wykąpałam go w mące ziemniaczanej mam nadzieje że pomoże:-(
mysio u nas ten odczyn jest tzn od jakiegoś tyg, najpierw ropka potem strupek a dziś ten strupek odpadł mu został na bodziaku ale to miejsce jeszcze jakieś takie dziwne jest...

Ostatnia edycja:
Do góry