reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Mam do was pytanie- dajecie swoim dzieciom witamine d plus fluor?? troche sie w internecie zlych rzeczy naczytalam przede wszystkim o fluorze, po za tym mamy lato- ale jak powiedzialam swoje zdanie lekarce to mnie opiernczyla i kazala dawac- a wy jak zdecydowalyscie???

Mojemu też na buźce wyskoczyły jakieś krostki :(( Na początku były pojedyncze, a teraz cholerstwo się rozsiało i zaczyna schodzić na szyję. Mam tylko nadzieję, że to nie jest alergiczne, ale brzuszek raczej go nie boli, z kupkami nie ma problemu.
Jutro Gabriel ma wizytę u dermatologa i zastanawiam sie czy Malucha przy okazji nie pokazać czy najpierw powinnam do pediatry.

Ja też podaję tylko vit. D+K (zgodnie z zaleceniem lekarza)

Dzieki dziewczyny!
Te krostki to tradzik niemowlecy- moj tez go ma- zaczelo sie jak bylo u nas strasznie goraco- mial na calej glowce, buzce teraz na szyjce- blednie gdy synek spi lub jest spokojny, jest czerwony jak placze czy jest mu za goraco- polozna powiedziala zeby przemywac buzke przegotowana woda, niczym nie smarowac i powinno zejsc- to wszystko hormonalne przechodzi od nas przez mleczko. Moj juz mam troszke mniej a moze juz nie zwracam az tak bardzo na to uwage!

Hej tak nadal na pepti i tak zostanie. Wszystko jest pięknie ale troche od czasu do czasu mamy problem z kupką.Daje małej herbatke i w ostateczności niestety czopek.

a u ciebie jak dzidzia po pepti?

Byłam dzisiaj u pediatry, bo mały ma katar i stan podgorączkowy :/ nie było niestety naszej lekarki. Byłam u innej w zastępstwie, pokazałam te krostki i kazała mi kupić na to Elobaze i przemywać rumiankiem... A te krostki siedzą tylko na buźce, czasami są jaśniejsze, jakby już schodziły, a jak Mały np. płacze albo się denerwuje to są bardziej czerwone... I teraz nie wiem sama co o tym myśleć... Nie wiem, czy po prostu nie zrobię zdjęcia tej buziuni i teściowej nie podeślę... bo nie wiem, czy jest sens natłuszczać jeszcze to miejsce- Elobaza właśnie natłuszcza...

reklama
Byłam dzisiaj u pediatry, bo mały ma katar i stan podgorączkowy :/ nie było niestety naszej lekarki. Byłam u innej w zastępstwie, pokazałam te krostki i kazała mi kupić na to Elobaze i przemywać rumiankiem... A te krostki siedzą tylko na buźce, czasami są jaśniejsze, jakby już schodziły, a jak Mały np. płacze albo się denerwuje to są bardziej czerwone... I teraz nie wiem sama co o tym myśleć... Nie wiem, czy po prostu nie zrobię zdjęcia tej buziuni i teściowej nie podeślę... bo nie wiem, czy jest sens natłuszczać jeszcze to miejsce- Elobaza właśnie natłuszcza...
anik napisalam wyzej dokladnie mamy to samo- nic nie robie i powoli schodzi- to sprawy hormonalne

Do góry