elvie narazie dopiero nasza 12 godzin na tym leczku jest więc poczekam 24 h i dam znać my mamy jeszcze infacol 2 razy dziennie i działa dobrze na brzuszek mniej się prezy teraz nam jeszcze polecono biogaie jakies probiotyki dla niemowląt zobaczymy jak zadział bo bedziemy od dzisiaj stosować ja właśnie wyczytałam o nanie że zęsto nie pasuje dziecią i zielona kupa się po nim pojawia i (u naszej tak jest) bo ma to mleko duzo żelaza.
reklama
she_84
Fanka BB :)
moj maly zasnal wiec mam chwilke. bylismy dzisiaj u lekarza i pani doktor stwierdzila jednak po zwazeniu, ze za malo przybral. 500g w 4 tygodnie prawie a w pierwszym miesiacu powinien przytyc ok. 700g. kazala zrobic badania - morfologie i mocz wiec pojechalismy do szpitala. wyniki odbiore jutro. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze... poza tym kazala go dokarmiac na noc mlekiem. kupilam enfamil bo tak mi doradzila polozna jak wychodzilam ze szpitala. w szpitalu dawali mu NAN jak mi pokarmu zabraklo, ale ta polozna powiedziala ze nan wlasnie nie za bardzo jest miedzy innymi ze wgledu na duzo ilosc zelaza i kazala kupic enfamil. mamy sie zglosic do lekarza za tydzien z wynikami i ponownie go zwazy. poza tym kazala podawac malemu lakcid i debridat ze wzgledu na zielone kupki. troche mielismy dzisiaj ciezki dzien i padnieta jestem. mam tylko nadzieje ze mojemu maluszkowi nic nie dolega.
ogolnie z tym jedzeniem u niego jest tak ze on poje z 45 minut i potem spi 2 godzinki w dzien w nocy zdarzylo mu sie nawet 5. nigdy go nie wybudzalam bo myslalam ze skoro tak ladnie spi to nie jest glodny, ale wyglada na to ze bede musiala go budzic...
ogolnie z tym jedzeniem u niego jest tak ze on poje z 45 minut i potem spi 2 godzinki w dzien w nocy zdarzylo mu sie nawet 5. nigdy go nie wybudzalam bo myslalam ze skoro tak ladnie spi to nie jest glodny, ale wyglada na to ze bede musiala go budzic...
Dziewczyny my ważymy małego na przewijaku, stawiamy go na elektronicznej wadze łazienkowej na której sami się ważymy. Przewijak nasz z pokrowcem frotte ma 2,9kg więc tyle odejmujemy później od wyniku. Tym sposobem możemy ważyć małego kiedy chcemy:-)
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
ja tez tak robiłam z tym ,że kładłam tylko kocyk
she_84
wczoraj moj tata odebral mi ze szpitala wyniki malego ale ja nie potrafie ich zinterpretowac wiec pewnie jutro wybierzemy sie do lekarza. dam znac po wizycie co i jak. mam nadzieje, ze wszystko dobrze chociaz widze ze niektore wyniki sa zanizone a niektore zawyzone...
Belinea
Zaangażowana w BB
Jutro czeka Nas pierwsza wizyta kontrolna u pediatry. Mamusie, które mają to już za sobą - powiedzcie, czego się spodziewać? Jak wygląda taka wizyta? Na co trzeba zwrócić uwagę, o co będzie lekarz pytał i o co najlepiej mam pytać ja? Boję się, żeby czegoś nie przeoczyć i chciałabym zapytać o wszystko co powinnam wiedzieć.
she_84
my wczoraj bylismy u lekarza i wszystko ok. te odchyly w wynikach badan to ponoc norma u niemowlakow. wyglada na to ze maly przybral od czwartku 150g bo wczoraj wazyl 3450. czyli w miesic przytyl 650g a norma u miesiecznych dzieci to 700g czyli nie jest zle. ale nie dokarmialam go, tylko trzymam go teraz dluzej przy piersi i czesciej mu podaje. lekarka powtorzyla, ze w nocy mam nie dopuscic do wiecej niz 3-godzinnej przerwy miedzy jedzeniami, ale naprawde jakos nie mam sumienia go budzic. jak jest glodny to sam wola. mam obserwowac maluszka, wazyc go co drugi dzien i zdawac telefoniczna relacje pani doktor a ona bedzie oceniac czy jest ok. w srode pojawily sie u malego na buzi krostki ale lekarka powiedziala ze to sie nazywa rumien przejsciowy i ze to normalne i ze minie.
reklama
Martusia22267
she ja właśnie dzisiaj byłam u pediatry z małym bo też mu takie czerwone chrostki wyszły. Co do wybudzania w nocy to na początku położna też mi kazała jak się okazało że mały stracił na wadze ale to była masakra jakaś bo dobudzić go to trzeba było się naprawdę namęczyć i co z tego jak się udało jak wystarczyła chwilka przy cycu i znów twardo spal więc daliśmy sobie spokój z tym wybudzaniem a mały zaczął ładnie przybierać widocznie miał chwilowy spadek wagi ale już wszystko:-)
byliśmy też u okulisty z tymi ropiejącymi oczkami, na razie mamy masować, przemywać i zakraplać kropelkami przez 2 tyg.
byliśmy też u okulisty z tymi ropiejącymi oczkami, na razie mamy masować, przemywać i zakraplać kropelkami przez 2 tyg.