reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Tomaszowa - w tylu w ilu bedzie mowa o zywieniu. O balecie nie piszę, bo sie nie znam. O żywieniu trochę znam sie z racji takiej, ze całe zycie walczę z wagą. Przepraszam jesli moje posty Cie denerwuja. Moge sie dostosowac jak tak bardzo chcesz i takie bedzie zyczenie ogólu, i bede pisac tylko o tym o której wstalam, jak przebiegla noc, co robie na obiad (o przepraszam - to o zywieniu) jak pokłociłam sie z L, i jaka zla jest moja tesciowa. Pasi?

Kurcze - nie każe nikomu zyc inaczej - każdy robi jak uważa, jak i ja. Jesli moja wiedza i poglady sa inne od innych to co - mam siedzieć cicho bo przeszkadzam? Tak dlugo jak nikogo nie obrażam i zachowuje zasady kultury, to chyba nie jest źle?

Po wczorajszych szczepieniach ostatnie mleko zjadla o 22h i dopiero o 10rano upomniala sie o papu...zjadla tylko 100tke i dalej spis.Goraczka ja meczyla.Generalnie nie zjada wiecej niz 150 na jedno karmienie tylko w nocy zdaza sie jej 180 wypic.

flaurka co do dziecka na cycku sie nie zgodze:)
znajoma ma 2 letnie dziecko na cycu chowane i mała świnka z niego hehe
chyba geny bo tatuś przy sobie:p

ja nie bede tak wariować i mówić tego nie dam bo cukier tego tez nie dam niech pije samo mleko i wyglada jak szkapa tak bedzie najlepiej ? no chyba nie?
troszke flaurka przesadzasz..

A ja mysle ze jak ktos walczy z problemem otylosci cale zycie to jest bardziej ostrozny...to logiczne.
Moj synek slodycze dostaje dopiero od kilku miesiecy i tylko w postaci tafelka czekolady lub mlecznej kanapki i to tylko dla tego ze jest strasznym niejadkiem od pol roku i to jest na niego sposob aby zjadl obiad.Na codzien woli suszone owoce,flipsy kukurydziane,wode z sokiem malinowym.Jest jedynym dzieckiem ktore znam ktore woli ogorki zamiast cukierkow...je wszystkie warzywa i owoce.Dobrze jest zaszczepic w maluchu zdrowe nawyki Zywieniowe bo poten latwiej nam nakarmic nasze dziecko.Powiem ze moj 2 latek jeszcze nigdy nie jadl czipsow,coli,ani innych smieci jadalnych.Chce to Sarce tez przekazac bo gruba dziewczynka to juz tragedia.

nie jestem za dawaniem dziecku od małego coli czy chipsów chociaz w pozniejszym wieku nie uniknie tego.. ale nie dam sie zwariowac i nie bede liczyc dziecku każdej kalori i dawac same mleko z obawy ,ze moze przytyc od kaszek i tak dalej..

reklama
Spoko suze :-D Przestraszylas mnie ta czekolada ale widze, ze masz calkiem zdrowe poglady :-) Sara rosnie jak na drozdzach, zwazywszy, ze byla mniejsza o ponad 0,5kg przy urodzeniu jak Oliver :happy: Co do cukru zgadzam sie z Flaurka. Nawyki nabyte w dziecinstwie pozostaja na cale zycie. Rozwinela sie u mnie obsesja zdrowego jedzenia u dzieci po tym, jak sie naogladalam odrazajaco spasionej siostrzenicy meza :wściekła/y: I zamierzam bronic moje dziecko rekami i nogami (doslownie :-p) przed cukrowymi zakusami tesciowej i jej matki :growl: (maz i tesc sa po naszej stronie :tak:)

Do góry