reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

a my dzis po wazeniu i mala ma 4240 a przy wypisie było 3780 kurcze troszke mało :(
a szczepienie mamy na 5 lipca i mamy szczepionke zeby ja nie kuc 3 razy a pneumokoki i rotawirusy nie szczepie

reklama
Ja moja mala dzisiaj wrzucilam na wage w body i polspiochu plus nowy pampers i wyszlo nam 5600 a startowalismy z 3160 tak wiec zle nie jest...faldki mamy niesamowite szczegolnie w kroczu i podgardlu...dupsko w celulicie :0)
Ubranka nosi przelom 56 i 62
My szczepienia mamy 3 go lipca...dowiem sie wtedy dokladnie ile moja klucha przybrala na tej moje smietanie...
Noce sa mieszane bo raz sie budzi co 2-3 godziny a czasem 6h daje rade...kompanie juz opanawane jak sie do niej gada i jest wlaczony cieply nawiew.
Ogolnie mam mala smieszke...geba jej sie cieszy bez powodu 24/dobe...placze tylko jak jest glodna a ja ja przebieram np.
Kazdemu zycze takiego dziecka.

My do 6 miesiecy na pewno na nic nie szczepimy, wiec jeszcze jest 5 miesiecy na decyzje, co dalej. Nasza zaufana lekarka (pomagala nam w staraniach o maluszka) nigdy tego tematu nie poruszala, zreszta nie byl ku temu czas, bo i powod inne wizyt, ale przed porodem mielismy jedna wizyte ciazowa i sami zapytalismy, co sadzi o szczepieniach. Powiedziala, ze swoich dzieci nie szczepila. Najstarsze ma teraz 4 latka i jest jeszcze dwoje mlodszych. Rozwaza 3 szczepionki, gdy dzieci beda szly do przedszkola/szkoly, czyli najstarsze w sumie lada dzien - na blonice, tezec i polio. Problem jest tylko taki w AU, ze wszystkie szczepionki sa skojarzone, a zdobycie pojedynczych graniczy z cudem. Lada dzien bedziemy sie zaczynali rozgladac, nie wiem, czy jakis lekarz zdecyduje sie zaszczepic naszego synka na wybrane choroby, jesli dostarczymy szczepionki np. z Polski. Byc moze najsesowniej bedzie pojechac do Polski i zaszczepic na to, co sie zdecydujemy tam, a tu oficjalnie bedzie jako nieszczepione.

Ale jak mowilam - mamy co najmniej pare miesiecy.

P.S. Na blonice sie sama zaszczepilam wychodzac ze szpitala (+ co tam jeszcze w zestawie bylo). Tu od czasu do czasu pojawia sie w roznych dzielnicach. Maz bedzie szczepiony za poltora tygodnia. Takze my poki co zamiast synka (planowo to szczepienie jest po 6 tyg zycia).

Ostatnia edycja:
My dzisiaj tez po wazeniu , mały ma 4200 g a startowalismy z waga 2660 g w dniu wypisu wiec robi mi sie pomalu klusek maly :-) my na szczepienia idziemy 19.06 ...oj bedzie ryk ...:sorry2: bierzemy 5w1 .

mi też dziś po ważeniu, położna była waga pokazała 4540g:-) a w sobotę lekarz też go zmierzył i wyszło 58cm a jak się urodził miał 55cm na, siatce centylowej wyszedł prawie poza skale na swój wiek więc lekarz stwierdził że wysoki chłopak będzie:-)

A ja maluszka drobniutkiego bo wczorajsze ważenie pokazało 4060g. Nie narzekam-zawsze to lżej dla kręgosłupa ;-)

Mój przy wypisie miał 4050g i zaczynam się martwić, czy nie przytył za dużo..?
Niby na cycu przekarmić nie można, a my mm podajemy niewiele, bo 30-90ml na dobę.

reklama
Do góry