reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

a my dzis po wazeniu i mala ma 4240 a przy wypisie było 3780 kurcze troszke mało :(
a szczepienie mamy na 5 lipca i mamy szczepionke zeby ja nie kuc 3 razy a pneumokoki i rotawirusy nie szczepie

reklama
Ja moja mala dzisiaj wrzucilam na wage w body i polspiochu plus nowy pampers i wyszlo nam 5600 a startowalismy z 3160 tak wiec zle nie jest...faldki mamy niesamowite szczegolnie w kroczu i podgardlu...dupsko w celulicie :0)
Ubranka nosi przelom 56 i 62
My szczepienia mamy 3 go lipca...dowiem sie wtedy dokladnie ile moja klucha przybrala na tej moje smietanie...
Noce sa mieszane bo raz sie budzi co 2-3 godziny a czasem 6h daje rade...kompanie juz opanawane jak sie do niej gada i jest wlaczony cieply nawiew.
Ogolnie mam mala smieszke...geba jej sie cieszy bez powodu 24/dobe...placze tylko jak jest glodna a ja ja przebieram np.
Kazdemu zycze takiego dziecka.

My do 6 miesiecy na pewno na nic nie szczepimy, wiec jeszcze jest 5 miesiecy na decyzje, co dalej. Nasza zaufana lekarka (pomagala nam w staraniach o maluszka) nigdy tego tematu nie poruszala, zreszta nie byl ku temu czas, bo i powod inne wizyt, ale przed porodem mielismy jedna wizyte ciazowa i sami zapytalismy, co sadzi o szczepieniach. Powiedziala, ze swoich dzieci nie szczepila. Najstarsze ma teraz 4 latka i jest jeszcze dwoje mlodszych. Rozwaza 3 szczepionki, gdy dzieci beda szly do przedszkola/szkoly, czyli najstarsze w sumie lada dzien - na blonice, tezec i polio. Problem jest tylko taki w AU, ze wszystkie szczepionki sa skojarzone, a zdobycie pojedynczych graniczy z cudem. Lada dzien bedziemy sie zaczynali rozgladac, nie wiem, czy jakis lekarz zdecyduje sie zaszczepic naszego synka na wybrane choroby, jesli dostarczymy szczepionki np. z Polski. Byc moze najsesowniej bedzie pojechac do Polski i zaszczepic na to, co sie zdecydujemy tam, a tu oficjalnie bedzie jako nieszczepione.

Ale jak mowilam - mamy co najmniej pare miesiecy.

P.S. Na blonice sie sama zaszczepilam wychodzac ze szpitala (+ co tam jeszcze w zestawie bylo). Tu od czasu do czasu pojawia sie w roznych dzielnicach. Maz bedzie szczepiony za poltora tygodnia. Takze my poki co zamiast synka (planowo to szczepienie jest po 6 tyg zycia).

Ostatnia edycja:
My dzisiaj tez po wazeniu , mały ma 4200 g a startowalismy z waga 2660 g w dniu wypisu wiec robi mi sie pomalu klusek maly :-) my na szczepienia idziemy 19.06 ...oj bedzie ryk ...:sorry2: bierzemy 5w1 .

mi też dziś po ważeniu, położna była waga pokazała 4540g:-) a w sobotę lekarz też go zmierzył i wyszło 58cm a jak się urodził miał 55cm na, siatce centylowej wyszedł prawie poza skale na swój wiek więc lekarz stwierdził że wysoki chłopak będzie:-)

A ja maluszka drobniutkiego bo wczorajsze ważenie pokazało 4060g. Nie narzekam-zawsze to lżej dla kręgosłupa ;-)

Mój przy wypisie miał 4050g i zaczynam się martwić, czy nie przytył za dużo..?
Niby na cycu przekarmić nie można, a my mm podajemy niewiele, bo 30-90ml na dobę.

reklama
Do góry