reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Odebrałam dzisiaj wyniki badań Ulki i znowu nie jest dobrze. Niby morfologia ok, ale hemoglobina, hematokryt i mcv w dolnej granicy normy a żelazo grubo poniżej normy. Podaję Młodej ferrum od pół roku a wyniki się systematycznie pogarszają. Kontrolę u pediatry mamy dopiero 16 maja ale może podeślę dzisiaj męża żeby je pokazał. Teraz to już się poważnie martwię bo poprawy nie widać. Je ładnie i właściwie wszystko, również produkty bogate w żelazo. podaję jej vit. c, b6 i kwas foliowy i dalej nic.

katasza trzymam kciuki za poprawę wyników.
Niektóre dzieci po prostu słabo wchłaniają żelazo i najwidoczniej twoja mała jest właśnie takim ewenementem .
Ja miałam podobnie z Kubusiem ,ale my na naturalnej diecie jakoś w końcu ruszyliśmy .
Z tym ,że Kuba był tylko na mleku , kaszkach ryżowych ,marchewce ,jabłku gotowanym, kaszce ryżowej i małych ilości soi .
Nam dopiero pomogło mleko Isomil 2 ,które było dość mocno napakowane żelazem i witaminami.

Katasza kciuki za oprawę.
A mi Hani kilka razy dostała skoku temperatury i wczoraj wieczorem byłyśmy u lekarki i gardło czerwone ale też zabki idą to wiedziałam bo w ciągu trzech tygodni przebiły 3 i dziś następny więc mamy 6 widocznie moje dziecko postanowiło mieć do roku 8 zębów jak to jest książkowo i nadrabia zaległości i raczej to jej się uda bo dwa następne na wylocie

Byłyśmy dzisiaj na kontroli u pediatry. Obejrzała wyniki i zleciła żelazo 3 razy dziennie po 5 ml i tak przez kolejne 3 miesiące :no: Jak się nic nie poprawi to skierowanie do poradni hematologii.
Poza tym było ważenie- jest 9200 i mierzenie- 71 cm (ale jak na moje to ze 2 cm więcej powinno być bo się słabo prostowała).
Za 6 tygodni mamy się na szczepienie zgłosić.

reklama
Do góry