reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
Azula - to Amelka bedzie malenka - beda ja chlopaki na rekach nosic;)

Mój maly znowu kaszle. Rano tak zanosil sie kaszlem, ze go musielismy oklepywac i dopiero przechodzilo. Pojechalam z nim do lekarza, gardlo cale czerwone, osluchowo czysty. No ki diabel... Teraz juz bez dyskusji - dostal antybiotyk i dajemy - od dwoch tygodni sie z tym kaszlem meczy, i my razem z nim. Jestem w domu do 13, potem przyjedzie Leszek i mnie zmieni a ja do pracy. Pokoncze co tam mam terminowego i od jutra w domu zostane z malym - mam jeszcze chyba 20 dni urlopu zaleglego i 26 z tego roku, takze nie musze brac zwolnienia na malego, tyle dobrze.

Babcia miala przyjechac - taka mamy umowe, ze jak maly bedzie chory to nie zawozimy jej go tylko ona przyjedzie, a raczej dziadek ja przywiezie. No ale dziadek ostatnio ocipial i dzien w dzien pije. No i nie dal rady jej przywieźć - bo wczorajszy. Wqrwia mnie to niemilosiernie - co jak co - ale jego pijanstwo to żenada - taki niby z niego dobry dziadek a w palnik musi dawac. L ma z nim pogadac, albo sie ogarnie, albo nie wozimy tam malego, bo nawet jak my wozimy, to dobrze by bylo, zeby nie byl pijany, w razie gdyby cos sie dzialo... I ja tez mam dość, jak jeszcze raz zapije i przez to bedziemy musieli zmieniac plany to mu wygarne co nim myslę i szukam niani - szkoda mi tylko babci, ale moje dziecko jest wazniejsze.

azula to rzeczywiście kruszynka z Amelki Hania też drobna ale już 7.800 ma ale ona wysoka się robi i znajoma lekarka stwierdziła że lepiej że będzie szczupła no i ma przemiane materii po moim tacie on też je a chudy
Flaurka zdrówka dla Hubcia ,wiem co to okropny kaszel bo jak Hania miła oskrzela to chyrlała strasznie no i pomogło oklepywanie i inhalacje

nie mam czasu, żeby odszukac w wątku informacji o tych mniej przybierających dzieciach, co było przyczyną itd.
będę dźwięczna jak odpiszecie w wolnej chwili..

martwi mnie trochę to małe przybieranie małego;
morfologia ok, żelazo w normie.. a przybrał na 5 tyg. 200g (co i tak jest postępem)

p.dr nie zaleciła innych badań a ja się zastnawiam czy czasem nie zrobic jeszcze badania moczu.
gdzieś wyczytałam, że małe przybieranie może byc związane z infekcją i stanem zapalnym układu moczowego..

może przesadzam najzwyczajniej, ale jakie miałyście zlecone badania dla Waszych maluchów?

podpisano
matka psychopatka

Marisaam u nas był problem z przybieraniem. Młoda miała lekką anemię.
A jak to wygląda u was? Tzn. jak synek przybierał do tej pory? Bo może to jednorazowa akcja.
U nas trwało to długo bo w 3,5 miesiąca tylko 1200 przybrała.

reklama
moj bobas znow przeziebiony :( musze sie zaopatrzyc w ten aspirator o ktorym pisalyscie. A w piatek mamy wizyte u dermatologa bo maly ma na szyi cos co pojawia sie i znik a. Trzech pediatrow towidzialo i kazdy wydal inna diagnoze. Zadna nie byla trafna :/ mam nadzieje ze dermatolog nam pomoze

Do góry