reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

adasza, pauletta, to zapalenie to przede wszystkim od zastoju, następnie przewianie i infekcja sutka! u mnie to przez zmasakrowane sutki. Adasza , bardzo łatwo przewiać piersi i zapalenie gotowe, pilnujcie się bo to ból nieziemski jest i gorączka:-:)no: ja już wymiękam, od kilku dni mąż rozkopany śpi a ja piżama, szlafrok, skarpety, farelka włączona i tak trzęsie mnie :baffled::szok:...mam nadzieję, ze przejdzie bo juz doły łapię. Dziś 2 godziny wyłam z bólu i niemocy/:zawstydzona/y:

reklama
Lene- współczuję zapalenia, przeszłam to przy mojej córci- obyś się uporała z bólem jak najprędzej:tak:

Hmm Lila przez 2 tyg przybrala 410 gram, iwdze ze to malo na przeciw Waszych dzieci, ale w szpitalu mowia ze ok, to juz sama nie wiem jak to jest. Teraz wazy 3850 i dzis skonczyla mieiac:))))

pierwsze słyszę żeby usg bioder nie było refundowane...

położna też mnie uczulała żeby nie przewiać piersi więc na początku uważałam ale teraz jest gorąco więc nie da się grubo ubrać

norma przybierania na wadze to 120-250gr tygodniowo

Ziewaczka moj Szymek od porodu (czyli w 10 dni) przybral 300 gram i wszyscy mowia, ze ok. Wiec sie nie denerwuj :):)

Nasz Adas juz ma 5 tygodni i niedlugo zbliza sie termin szczepien. Jakie macie doswiadzenia ze szczepieniami. Brac szczepionki zintegrowane czy nie? Szczepic na pneumokoki i rotawirusy? Sa rozne opinie i mam metlik w glowie.

my bedziemy sie szczepic panstwowymi, a pnaumokokami po 6 miesiacu. rota odpuszczam, znam mnostwo przypadków dzieci szczepionych na rota a i tak ladowały w szpitalu.

ja szczepie tylko na obowiązkowe szczepienia ale te potrójne wkłucia to zamieniam na płatne jedno wkłucie, starszaka szczepiłam na 3 wkłucia i pierwsze szczepienie bardzo odcierpiał, płakał bidulek cały dzień potem

reklama
My szczepimy normalnymi szczepionkami, Ninka nie miała żadnych przebojów po nich, jedynie raz delikatną gorączkę ( jak miała roczek) i mam nadzieję, że tym razem też tak będzie :tak: Na pneumo się pewnie zdecydujemy, ale to po 6 miesiącu jeśli Ninka będzie miała iść do jakiegoś klubu malucha czy czegoś podobnego i ją będziemy też w szczepić, bo póki co nie zrobiliśmy tego. Rota na pewno nie, bo nie widzę w tym sensu skoro wirus i tak non stop się zmienia (różne mutacje itp)
A i nam pediatra powiedziała (już druga tak samo) żeby trzymać się jednego "sposobu" szczepień czyli albo skojarzone albo normalne ,bo podobno mieszanie nie jest wskazane.

Do góry