reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

afiliacja przepraszam że tak późno ale nie zaglądam codziennie... ja mam trochę problemów z tarczycą od początku ciąży, co m-c jestem u endo i na niewielkiej dawce hormonów; faktycznie wartości tych hormonów się wahają w ciąży ale może warto iść do endo i zrobić FT3/FT4 oraz dodatkowo usg tarczycy? żeby wykluczyć ew. nieprawidłowości. Podobno dla ciężarnej najlepiej jak TSH jest na poziomie 1,0.
Problemy z tarczycą mogą być na tym etapie ciąży przyczyną m.in. przedwczesnego porodu, więc chyba lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok.

reklama
afi po prostu mnie zaskoczyłaś tym ;-) ale skoro ginka tak twierdzi, a Ty dobrze się czujesz to w porządku!
Magda gratulacje, duzi mężczyźni Ci rosną :)
A za Agatę trzymam również kciuki!

Ja wizytuje jutro, i będę się musiała dowiedzieć co z tą moją laktacją, bo męczy mnie to niesamowicie.

afi bardzo mnie uspokoiłaś tym że nie miałaś glukozy- bo ja też nie miałam i się stresowałam-moja ginka też powiedziała że nie trzeba bo wszystko jest ok;-) byłam dziś na wizycie i mały znowu szalał i niestety znowu fiknął i obrócił się znowu pupą do wyjścia ewakuacyjnego:no: i znowu mam stresa że się nie obróci....agata777 trzymam &&& żeby dzieciaki jeszcze w brzuchu wytrzymały:tak: magda gdańsk gratuluję wizyty - faktycznie dzieciaczki duże:tak:

exquise trzymam kciuki za jutro!
Co do laktacji- ja miałam dosłownie kilka kropelek wycieku około 24tc.. I tak sobie myślę, czy będę miała pokarm? Nie jestem oczytana w tym temacie, ale czy to normalne, że np. siara nie pojawi się wcale do porodu?

Kivinko Z tego co wiem, to normą jest, że pojawia się kilka kropelek. Nie wiem jak jest z zupełnym brakiem tego aż do porodu. Ale na Twoim miejscu bym się nie martwiła. ;-)

Dziewczyny! Ja mam non stop siarę od 20tc i wypytałam już wszystkich:-) Siara nie ma wpływu na laktację po porodzie, jest zjawiskiem najzupełniej normalnym, a jej natężenie zależy od naszego organizmu. Niektóre kobiety mają jej bardzo dużo,a inne w ogóle. No i czasami jest na tyle uporczywa, że trzeba nosić wkładki, nie trzeba sobie nią zawracać głowy.

reklama
ja też trzymam kciukasy za wizyty dzisiejsze... ja mam na 18.00 i mam nadzieję usłyszeć, że moja szyjka ma co najmniej pól metra :)))) umieram z ciekawości:baffled:

Do góry