reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Jej, gosha dopiero teraz doczytałam ten wątek. Duuuuzo zdrówka dla Tymka, mam nadzieję, że już mu lepiej...Daj koniecznie znać jak po wizycie u lekarza. Mam nadzieję, że to ta trzydniówka, jak marcia pisze, nic więcej. Trzymam za was kciuki &&&

reklama
byłysmy u lekarki, ale nie powiedziała nic konkretnego- tzn powiedziała że to może być uczulenie, ale nie musi. O trzydniówce nie wspomniała. Osłuchała mi go, jest czysty, nawet juz kataru nie ma więc powiedziala że i tak nie ma sensu dawać bactrimu. Mam mu dawać ten enterol i dodatkowo dopajać do Floridalem (paskudny jak nie wiem a młody go siurpie jak soczek). Jak nie przjedzie do jutra do wieczora to dała nifuroksazyd. Objawów odwodnienia nie ma
Ale juz jest poprawa, co prawda kupa nadal baaardzo rzadka, no ale jednak kupa a nie woda z pianą. I już kolor żółty a nie zielona i śmierdząca

byłyśmy u lekarza. Olka od rana kaszle i ma stan podgorączkowy. Wyszłam że zasadza się na chorobsko w święta. Zwłaszcza że po tej ospie się nas trzymają zarazy. No ale nic jej nie jest lekarz stwierdził tylko katar. Za to moja bułka waży 6200 i ma 70 cm. Cos czułam że się zaokrągliła. 6kg przekroczone koniec jedzenia w nocy :))

Kakarolina a z tymi 6 kg to jakaś zasada? czy tak jakoś sama przestajesz dawać? moj waży ponad 6 kg, ale za skarby nie ma szansy na noce spokojne, wręcz przeciwnie budzi się 3-4 razy w nocy, czyli więcej, bo jakiś czas temu było 1-2.

Gosha jak się miewacie? dobrze, że ciut lepiej, ale jak przeczytałam to aż mi się skórka zjeżyła.

polisia mówi się, że dziecko powinno przesypiać 6h gdy waży 6kg albo skończył 3 mies. Dzieci jakoś olewają tą teorię ale mogę spróbować choć dać Oli wodę zamiast mleka może sie uda. (choć jakoś specjalnie na to nie liczę)

kakakarolina, ciekawa teoria, szkoda tylko że dzieci jej nie znają ;-)

my po ostatnim szczepieniu pneumokoków, młody waży 6800 i ma 72cm, rośnie jak na drożdżach, bylo 53cm przy porodzie...

zaliczyliśmy też dwie wizyty u rehabilitantki i jest ok - młody się naprawił, po asymetrii nie ma śladu. Niestety ciągle nie cierpi leżeć na brzuchu, tym sposobem chyba nigdy nie zacznie pełzać ani raczkować...

Kakarolina ale masz gliste długą i chudą!:szok::-):-) Mój chyba 71 ale dokładnie nie wiem, a waży 8100:nerd:

CO do stanu małego to chyba suie dobrze nie skończy:-( dziś trzeci dzień dostaje nifuroksazyd i dalej nic, dalej bardzo rzadka kupa wymieszana z wodą i piana:-( daje mu Floridal, zjada kleik ryżowy, ilości znikome ale zawsze coś i nic nic nic. Jest wesoły i wygląda dobrze poza tym, ale ile dziecko może mieć takie kupy? Lekarka kazała dawac ten nifuroksazyd do 5dni a jak nie przejdzie to... no pewnie szpital :-(

Jejku, gosha, nie macie różowo :-(. A czym karmisz Tymka?
Jak mój Tymuś miał przez 2 tygodnie bardzo luźne i częste kupy, w szpitalu dostał dietę - zmienili mu mleko na Bebilon Pepti (z Comfortu) i na początku dostawał dużo mniej jedzenia. Ponoć żeby układ trawienny odpoczął i nie pracował na pełnych obrotach - wtedy się może zregenerować. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale pewnie wiedzieli co mówią :-p. Nic oprócz zmiany mleka i tej diety przez pierwsze 3 dni nie dostawał z lekarstw (w pierwszej dobie tylko kroplówkę żeby go nawodnić). Byliśmy tam 7 dni i tego siódmego dnia kupa była już fajniejsza. Po powrocie do domu, tak po dwóch dniach, była już normalna. Może i u Twojego Tymka to by pomogło? W sumie od niedawna je coś innego niż mleko i jeszcze się jego układ trawienny uczy te nowości trawić, więc nie ma kiedy się "skupić" na zregenerowaniu. Ja bym na Twoim miejscu przez kilka dni spróbowała z samym mlekiem. Nic nie tracisz - z głodu nie umrze przez to, że kleiku czy obiadku nie dostanie, a może akurat to pomoże.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas było podobnie jak u dzag. MAciej robił po 7-8 kup luźnych, zielonych, wodnistych i ze wskazań lekarza przeszliśmy na bebilon pepti i też pomogło. A teraz można go bez recepty kupić, więc może gosha spróbuj

Do góry