reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Nataszka - przeczytałam Twój post i zaczęłam się martwić. Moja mała tak malutko waży. Ostatnio (22.11) 4700 było dopiero. ledwo 3 centyl. Ale nie wygląda jakby jej jedzenia brakowało. Już sama nie wiem...

reklama
zylcia a co Tobie lekarz mówił? Mozliwe ze Twoja córcia z tych malutkich dzieci..
Ja mam dr która zawsze daje skierowania jak cos jej sie nie podoba- taka zapobiegliwa jest.

nataszka, Fifol też blady, ale ja też biała jak ściana jestem, więc to pewnie ma po mnie, z resztą jak wszystko, poza tym co pod pępkiem i fryzurze ;)

Zylcia Ola też na 3 centylu jest a Maks cały pierwszy rok był poniżej siatki centylowej i żyją. Spoko loko. Agatka ciut mniejsza od Oli bo on 5tyg temu miała 5100 ale do naszych kolosów 7kg jeszcze jej ze 4 miesiące brakuje ;-)

Sempe brawo!!:)
Gosha trzymam kciuki aby znów nie bylo odczynu,
polisha tule i wspólczuje katarku
My w piatek bylismy u dr na wizycie kontrolnej. A wiec Zaba wazy 6300 wiec ładnie;-) Mamy skierownie na morfologie bo cos sie nie podobało dr ze Żaba taka blada (ja obstawiam ze to po mnie bo ja tez blada strasznie) ale sprawdzic lepiej,

nataszka nasz Kacpuch też wydał się blady pediatrze i zlecila morfologie. Podobno ok. 4 miesiąca dzieciaki mają gorsze wyniki, spada żelazo bo kończą się zapasy jeszcze z czasu ciąży, tak nam tłumaczyła doktor. My braliśmy żelazo przez 2 tygodnie, potem kontrolne badania i wszystko wróciło do normy :)

sempe, oby u nas też, chyba ją zapisze na echo, ale z 2 strony kardio mowila, że to zamyka sie do roku. Pojde teraz bede sie stresować, a zamknei sie w 9 m-cym, jak myslisz?

Asia przepraszam ze dopiero teraz piszę, dziurka rzeczywiscie może nawet do 2lat się zamykać, ale jak masz możliwosc to sprawdz czy jakis przecieków nie ma... Mały ekg i echo zniósł wspaniale

zylcia a co Tobie lekarz mówił? Mozliwe ze Twoja córcia z tych malutkich dzieci..
Ja mam dr która zawsze daje skierowania jak cos jej sie nie podoba- taka zapobiegliwa jest.

Nic takiego nie mówiła. Mówiła że dobrze że waga idzie jednak do góry i że szczypiorek jest i pytała czy mleka wystarcza.
Agata nie płacze że jej brakuje. Faktycznie z jednej na pewno nie starcza więc podaję dwie piersi ale raczej najada się tym bo nie płacze mi prawie wcale.

No ale chudzinka z niej...

reklama
to ja bym sie na zapas nie martwiła, jesli lekarz nic nie wspominał a mysle ze mu ufasz to poprostu malutka i chudziutka;) przeciez nie kazde dziecko musi miec wage ciezką:tak: Ja karmie 1 piersia w 2 juz nic nie mam:-( ale tez Zaba nie placze zeby jej brakło

Do góry