reklama
sempe, ale kontrolujecie jutro ten ubytek między przedsionkowy? Nam zalecono za rok, jak się nie zamknie to będziemy myśleć do dalej. Tak się zastanawiam czy nie wybrać się na kontrolne echo jak Ula skończy 6 m- cy, czy może lepiej dziecka nie męczyć? jak nic jej się nie dzieje.
Asia my jutro będziemy mieć kolejne echo i ekg ciekawe jak Mały to zniesie jak będzie się pewnie wiercić i wiercić, bardziej stawiamy na kontrole tego zwężenia aort płucnych przez które za szybko są przepływy a jest za mało miejsca
wizyta 220zł kosztuje bo prywatnie chodzimy
wizyta 220zł kosztuje bo prywatnie chodzimy
Polisia, ja nie robiłam inhalacji z samej soli, tylko z soli + berodual + mucosolvan, bo Drobina lekko już pokasływała i lekarka nie chciała, żeby jej ten syf cały na płuca zszedł. No i pomogło. Mgiełka była gęsta i miała gorzki zapach i smak. Wiadomo, że sporo leciało bokiem, bo te maseczki za duże na takie małe dzieci, ale nawdychała się tego Drobina też dużo, głównie przez to, że płakała Trochę jej to też drażniło oczy niestety, bo maska nie przylegała bezpośrednio do nosa.
A dokupiliście maseczkę dla noworodków? Bo te w zestawie są dość duże...
A dokupiliście maseczkę dla noworodków? Bo te w zestawie są dość duże...
kakakarolina
Fanka BB :)
Asia katarek to nazwa własna jest tylko jeden taki na rynku ;-) i kossztuje ok 50zł
Asia ja bym pojechała do kardiologa na kontrole, zresztą dopytaj się teściowej, ale my przy Laurce przy jej dziurce byliśmy do pół roku 4 razy, bo sprawdzał czy dziurka ma tendencję zamknięcia, Laurze te badania się podobały, zwłaszcza ekg, po roku skumała, że nie fajne i teraz nie lubi ;-)
P
polisia
Gość
Asia jak poprosiłam o katarek do odkurzacza to wiedzili o co chodzi
Ewa no mamy maseczkę, jest mgiełka, moje dziecko przy tym się śmiało i gugało a ja jak to założyłam to nie czuję jakiegoś wow (a liczyłam, że mi też pomoże) więc sama nie wiem, może jego organizm inaczej to odczuwa, nie wiem, cały czas mi kaszle spróbuję dalej, może niepotrzebnie dzisiaj olałam ten inhalator.
Ewa no mamy maseczkę, jest mgiełka, moje dziecko przy tym się śmiało i gugało a ja jak to założyłam to nie czuję jakiegoś wow (a liczyłam, że mi też pomoże) więc sama nie wiem, może jego organizm inaczej to odczuwa, nie wiem, cały czas mi kaszle spróbuję dalej, może niepotrzebnie dzisiaj olałam ten inhalator.
reklama
Polisia, pierwszą inhalację Aniela przespała Potem zrobiło się troszkę gorzej
A byliście u lekarza? Bo jak kaszle to niedobrze. Sama sól może nie wystarczyć - ona tylko pomaga wydmuchać całą wydzielinę z nosa. My mieliśmy na kaszel po kilka kropli mucosolvanu i berodualu do każdej inhalacji. Dwa razy dziennie tylko je robiliśmy przez 5 dni. I przeszło.
A byliście u lekarza? Bo jak kaszle to niedobrze. Sama sól może nie wystarczyć - ona tylko pomaga wydmuchać całą wydzielinę z nosa. My mieliśmy na kaszel po kilka kropli mucosolvanu i berodualu do każdej inhalacji. Dwa razy dziennie tylko je robiliśmy przez 5 dni. I przeszło.
Podziel się: