reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
Jestem umówiona z lekarzem na rozmowę o moim synku na wtorek (taka dogłębna rozmowa).

Dziś dowiedziałam się:
-retinopatii nie ma!
laugh.gif
(oczka są zdrowe)
-wylewów w głowie nie było !
laugh.gif

-Patryczek miał "ognisko zawałowe" 8mm w główce, ale było to obserwowane i w żaden sposób nie zagraża juz, choć dalej główka oczywiście będzie obserwowana jak inne narządy;

co wy na to?

Kachna, super - tylko się cieszyć :) Strasznie masz dzielnego Synka :) Nasz Franek niby donoszony, a miał lekki wylew w główce.
Jeszcze Wam płucka trochę dojrzeją i ani się obejrzysz, a będziecie w domu :) Aż dziwne, jaką niesamowitą wolę życia mają te nasze dzieciaki! Taki maluszek, a tak walczy! I wszystkie bitwy wygrywa! Super!

rewelacja!!!! wylewy sa tak czeste u wczesniakow, retinopatia podobnie a twoje malenstwo wywalczylo zdrowie! cud!
nic tylko byc happy! :-)

super wieści! teraz to juz tylko obserwacje was czekaja po wyjsciu do domu,ale wiadomo-to dla dobra synka :) chlopina silny i rzeczywiscie widac,ze urosl porzadnie :)

dziś niestety gorzej... :(
płuca wygladają duzo gorzej... słowa lekarza: " tak naprawdę to płuca są w tak złym stanie ,że dziwię się że dziecko samo oddycha"...
podwyższone są tleny na CPAP... poinformował mnie również ,że może zajść konieczność ponownej intubacji... :(

reklama
dziś niestety gorzej... :(
płuca wygladają duzo gorzej... słowa lekarza: " tak naprawdę to płuca są w tak złym stanie ,że dziwię się że dziecko samo oddycha"...
podwyższone są tleny na CPAP... poinformował mnie również ,że może zajść konieczność ponownej intubacji... :(
glowa do gory !! maly oddycha, bo walczy! nie panikuj i nie smuc sie!!

Do góry