reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Domi u nas przy katarze i spacery o kąpiele. Normalnie funkcjonujemy. Nawet w pluchę wtedy wystawiam Olkę pod taras i kruszeje a ja na nią patrzę z cieplutkiego domku :-D

reklama
millionka, super moja Ula tyje w takim samym tempie:-D

domi, ja dziś odstawiam nabiał, Ulie powiększyły się zmiany zeszły na biust i szyję, skąd mam wedzięc czy ją to nie boli, nie chce ryzykować, chociaż moja teściowa mówi, żeby tylko ograniczać i dobry emoliant. Chcę jednak zobaczyć czy to jest przyczyną. Tylko dziwne, że półtora m - c jadłam ogromne ilości nabiału i nic ne było. Na pare dni odstawiam sery mleko, masło, wołowine, cielęcinę i zobaczymy czy się zmiany cofną i u mojej to AZS ale i taka jakby resztka trądziku. M mi dziś kupi mleko sojowe albo migdałowe na razie.

wróciłam od lekarza,
zafundowałam Brunciowi szczepienie za 200zł 6w1 strasznie płakał ale tez dostał PNEUMOKOKI ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w związku z tym zwęzeniem aort płucnych i podejrzeniem wady serca takim dzieciom przysłyguje szczepienie za darmo, moje zdziwienie było ogromne i się zdecydowałam, i tez strasznie płakał ale przystawiłam szybko do piersi i jakos mu przeszło.

ale pani dor nie podobała się skóra Bruncia i zleciła badanie bilubiryny, to był koszmar!!! krzyczał wniebogłosy!!! po 14tej mam wynik i zobaczymy co dalej

z lepszych wieści to to ze Brunon waży 5300:szok: czyli od wyjscia ze szpitala przez te 5tyg przybrał 2kg HURAAAAAAAAAAAAAAAAA

Asia mojemu tez schodzi trądzik i pojawiają się dziwne krosteczki będę obserwować czy to oby nie na nabiał

sempe, kurde super Wam się udało. Ja to mam w ogóle wszytkie za darmo bo od teściowej więc się nie odzywam:-)

No u Uli to jest jak nic AZS, pytanie czy nabiał, czy o nie znane przyczynie jak u mnie. Ma zaczerwienione suche plamy identyczne jak ja, za uszami, na brwiach i teraz zeszło an szyję. Mnie to nie boli ale czyją aby nie nie jestem pewna. Na razie dwa, trzy dni nie będę jeść, chociaż już dziś jadłam masło, no w każdym razie nie będę już dziś dokładać nabiału.

Asia, jak za uszami, przy brwiach czy w kącikach nosa to może być łojotokowe zapalenie skóry. Ja to mam (tylko na czas ciąży mija ;)). Ale na dzieci nie przeszło, przynajmniej na razie. Mnie dopadło dopiero pod koniec studiów, więc nie wiem, z czego to się bierze.

marcia, Tymkowi też bąbel na rączce po szczepieniu wyskoczył. W sumie to na niego
czekałam z niecierpliwością, bo lekarka mówiła, że za 3-4 tygodnie wyskoczy i że taki bąbel
jest normalny, a nam minęło 5 i nic nie było...:baffled: Powoli zaczęło wychodzić po 6 tygodniu, ma
do teraz, z ropką. Czekam aż to zejdzie i nic z tym nie robię. Nie należy też tego miejsca myć
jakoś szczególnie, w sensie... nie przemaczać.

asia, nasz Tymek też ponoć ma lekko zwiększone napięcie mięśniowe. No i ta asymetria
ułożeniowa do tego. Między innymi dlatego mieliśmy szczepienie przesunięte o dwa tygodnie
(napięcie plus wcześniactwo). Ale wydaje mi się, że to napięcie mięśniowe to takie trochę
naciągnięte jest :dry:. Owszem, lubi dalej wyginać się w pałąk, ale ja też się tak często rano po
śnie przeciągam, może ma to genetyczne :-D. Jedynie staram się ograniczać mu możliwość takiego
wyginania odpowiednio go trzymając na ramieniu czy kładąc na boczku. Łapki też mu masuję, jak
pisała katjusza. Zaszkodzić nie zaszkodzi :-). No i fajnie masz z tą teściową :tak:.

Myślicie, że jak Aniela ma teraz katar, a szczepienie jest na 10 października, to nam je przełożą czy zaszczepią?... Bo to już i tak będzie 10 tydzień...

A właśnie - Dzag, zapisywaliście się od razu na szczepienie czy jeszcze do jakiejś poradni, gdzie Wam grafik ustalili? My szczepimy na Strzeleckiej i zastanawiam się, czy tam od razu Anielkę przebadają i ustalą wszystko. Mąż nie zapytał przy rejestracji :/

Zapisywaliśmy się na termin, pani doktor zbadała Tymka i zrobili od razu pierwsze szczepienie. I przy każdej wizycie mówi, na kiedy umówić się na następne szczepienie. Za każdym razem wcześniej jest przez panią doktor badany, a szczepią pielęgniarki.

Ewa zaszczepią :tak: ponoć katar czy przeziębienie nie są przeciwwskazaniem do szczepienia ( choć ja nie zaszczepiłam małego w czasie jego przeziębienia ), a wy już będziecie przecież dawno po katarku :-p

reklama
niestety wynik mamy 13.3 i musimy się odstawić od piersi na 2doby, kupiłam juz mleko NAN HA (30zł):szok::szok: i mam się odciągać, czy te mleko mam wylewać czy mogę je zamrażać??

Do góry