kakakarolina
Fanka BB :)
Asia podobnie jak u ciebie. Lekarz pierwszego kontaktu usłyszał szmery i dał skierowanie na Usg, echa chyba nie robili już nie wnikałam bo to bardzo szybko się zamkneło. chyba jak byli za 3 mies na kontroli już było ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O, no to nie jestem sama… U mojego Tymka też to lekarze zauważyli i faktycznie tak jest. Mój Tymek lubi mieć głowę w lewą stronę skierowaną. Potrafi sam przełożyć główkę na prawo i jak leży na plecach i na brzuchu, ale ta lewą stronę bardziej lubi. Dzisiaj znowu lekarka przed szczepieniem na to zwróciła uwagę przy badaniu. Cholewcia muszę mu karuzelę na drugą stronę łóżeczka przełożyć. Tyle, że ciężko go będzie wyciągać wtedy… A w poniedziałek idziemy na wizytę u pani rehabilitantki i mamy się dowiedzieć co z tym łobuzem robić, żeby się w tą lewą stronę tak nie gapił i nie wykręcał ciałka :-).”katjusza77” pisze:Do tego moja mama, żeby mnie dobić zauważyła, że Wiki na każdym zdjęciu trzyma główkę w jedną stronę, więc pewnie ma kręcz szyjny (przykurcz, Natalka też miała i musieliśmy chodzić na rehabilitację przez kilka tygodni), będę się musiała przespacerować do ortopedy.
Miał robione badanie krwi. Na fosfor i jeszcze coś tam. No i z tego wyszło. Ale ja jeszcze wyników nie widziałam. Nie zdążyłam dzisiaj tam podjechać.”Aia” pisze:Na jakiej podstawie stwoerdziła krzywicę?! Na oko? Wkurzające to!
Właśnie stwierdziłam, że tak zrobię . Pójdę do mojej pani pediatry jak skseruję sobie wyniki. I od razu o kilka innych rzeczy zapytam, ona mnie na pewno o nic nie ochrzani tylko wytłumaczy. Bo tamtej to ja już o nic pytać nie będę. Nie chcę słuchać, że coś zaniedbuję albo krzywdzę dziecko .”k8libby” pisze:Więc na Twoim miejscu bym zweryfikowała to u innego specjalisty.