reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

K8 kapanie w krochmalu, nic więcej, u mnie Młoda ma po krochmalu się sypie straszliwie, ale dr nie kazał nic więcej robić :tak:

Agnes w 6tyg. życia pierwsze szczepienia, chyba że pediatra zadecyduje inaczej ;-)

reklama
k8, tu chyba dużo Maluszków ma trądzik niemowlęcy. Jedna po drugiej na to wpadała :-). Mnie położna kąpiel w krochmalu polecała, ale na potówki. Z tym trądzikiem nic nie robimy, tylko buźkę przemywam częściej przegotowaną wodą.

Ja bym też nic nie robiła - to mija.

Wiecie może do kiedy mogą się pojawić pleśniawki i ciemieniucha? Jeśli dotąd Drobinka ma idealną buzię i cerę, to znaczy, że tak już zostanie aż do czasu dojrzewania?;) Czy jeszcze to dziadostwo może na nas spaść?

Ja właśnie dzisiaj wypowiedziałam wojęe ciemieniusze u Tymka. Poczytałam rady dziewczyn, a potem doczytałam w internecie: ciemieniucha | Łojotokowe zapalenie skóry | choroby skóry głowy . No i niestety zdarza się, że do 18 miesiąca się pokazuje. A pleśniawki mogą się pojawić nawet u kilkuletniego dziecka. Synek mojej koleżanki miał 2 latka, jak nawróciły mu pleśniawki. Nawróciły, bo miał właśnie jak był malutki. A tu taki artykulik: PLEŚNIAWKI i AFTY u niemowląt i dzieci - jak je rozpoznać i leczyć - afty, drożdżaki, dziecko, jama ustna, nalot - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl .

Dzag pytałam o tą ciemieniuszkę na brwiach ale nic nowego mi nie powiedzieli. Żeby nawilżać oliwką, ewentualnie jedna pielęgniarka mówiła, że potem można delikatnie przejechać gazikiem, żeby lekko to zebrać. Ja nakładam rozgrzaną w dłoniach oliwkę i widzę, ze jest lepiej.

a moje dziecie złapało pleśniawkę i gratisowo trądzik się coraz bardziej nasila... z trądzikiem nie robie nic, tylko wieczorem przed kąpielą przemywam wodą przegotowaną, ale z pleśniawkami musze się przejść do lekarza. Przy Majce nam dali nystatynę, ciekawa jestem czy coś się zmieniło

heja, u nas niestety pojawiła się przepuklina pępkowa, coś mi podejrzanie wyglądał pępek Wikiego i dziś byłam u pediatry, która to potwierdziła, jutro idziemy do chirurga :(

reklama
Nam pempek jeszcze nie odpadł i zaczął się ślimaczyć. Kilka razy dziennie pryskam oktaniseptem. Co jeszcze można zrobić? Zastanawiam się nad kupnem gancjany.

Do góry