reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Cornelka wspolczuje, ja po 5 dniach w szpitalu po cc glupawki dostawalam:dry: Trzymajcie sie, oby Synek szybko wrocil do zdrowia;-)

Ja znow mam wrazenie ze za cieplo ubieram Synka. A na spacer wczoraj to ubralismy go w body, spodenki, kaftanik, bluze zkapturem, czapeczke, do tego w rozek i przykrylismy kocykiem, a i jeszcze zakrycie na gondole do tego...:eek:

reklama
dzag, Aia, no wlasnie ja jakis czas mialam taki ze sumiennie odbekiwałam małą... ale czasem to tak długo nie nastepuje ze chyba w ogole bym w nocy nawte nie spała... a kiedys musze.
zreszta wlasnie, moje dziecie az ciezko utrzymac jak sie wygina, no ale o tym tez juz wlasnie pisalam w watku o karmieniu piersią.

dziewczyny, na które szczepionki sie decydujecie? ja najpierw myslalam ze w ogole te darmowe zrobie...ale kurcze, ich ilosc przeraza:no: wiec zdecydowalam ze jakos pieniażki wyciułam i zapłace ...
ale ciekawi mnie na które Wy sie zdecydowalyscie? 5w1 czy 6w1? bo różnica w cenie jest duża a jednak tu juz tylko dwa kłucia mniej...

i decydujecie sie na jakies dodatkowe? z tego co pamietam to u mnie proponuja szczepionki przeciwko rotawirusom, penumokokom, ospie wietrznej i wzw A...
jesli ktoras z Was wie, niech przypomni ile one kosztują..

Ostatnia edycja:
A my wczoraj byliśmy na usg przezciemiączkowym i wszystko jest ok :) Wylewy się powoli wchłaniają, główka kostnieje, nie ma żadnych zmian w mózgu :) Dalsze kontrole niepotrzebne :)

Była super pani dr - poszłam w chuście i z Frankiem za rękę, bo Mąż był w pracy. Frankowi dała krzesło, żeby mógł patrzeć na monitor, a mnie nie kazała się wyplątywać, tylko zbadała Anielkę w chuście - dzięki czemu Młoda całe badanie przespała. Rewelacja :D

dziewczyny, na które szczepionki sie decydujecie? ja najpierw myslalam ze w ogole te darmowe zrobie...ale kurcze, ich ilosc przeraza:no: wiec zdecydowalam ze jakos pieniażki wyciułam i zapłace ...
ale ciekawi mnie na które Wy sie zdecydowalyscie? 5w1 czy 6w1? bo różnica w cenie jest duża a jednak tu juz tylko dwa kłucia mniej...

i decydujecie sie na jakies dodatkowe? z tego co pamietam to u mnie proponuja szczepionki przeciwko rotawirusom, penumokokom, ospie wietrznej i wzw A...
jesli ktoras z Was wie, niech przypomni ile one kosztują..

Ja szczepię tymi zwykłymi darmowymi. Jakoś moje pierwsze dziecko wcale źle nie zniosło takiej ilości wkłuć.
Dodatkowo zaszczepię na ospę i zastanawiam się nad pneumokokami.

ewa, no to dzisiaj u nas zamiana. Twoja Anielka przespała badanie, a Tymek darł się w niebogłosy przy pobieraniu krwi :-D.

Spoko, spoko - my idziemy na pobieranie krwi w przyszłym tygodniu. Zobaczymy jak będzie ;)
A potem jeszcze tylko por. patologii i szczepienie i luz do października (wtedy bioderka) :)

mala.di, tutaj rozkręcała się rozmowa o szczepionkach i leciała kilka następnych stron: https://www.babyboom.pl/forum/sierp...ch-pielegnacji-59495/index61.html#post8907567
Tutaj podawałam ceny u nas, więc możesz zerknąć orientacyjnie: https://www.babyboom.pl/forum/sierp...ch-pielegnacji-59495/index63.html#post8909416 . Dużych różnic nie będzie.

wywnioskowałam ze chyba nie ma co tych 6w1. wystarczy 5.
ale ze serio tego dziecko nie czuje?... moja przy pobieraniu krwi tak płakała ze normalnie myslalam ze cos zrobie tej pielegniarce co ja tak krzywdzila...

reklama
Bylam dzis zapisac Malego do przychodni i wyszlo czemu pielegniarka jeszcze u nas nie byla- ze szpitala nie dostali jeszcze pisma:/ jutro tam pojde to im wygarne, zreszta dzwonilam odkad wyszlam ze szpitala i wypis dopiero dzis laskawie byl do odbioru, jutro po niego pojde to podziekuje ze przez nich pielegniarki jeszcze nie bylo, kpiny sobie urzadzaja jakies:/

Co do szczepien...Kiedy robi sie te pierwsze po wyjsciu ze szpitala??

Do góry