reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

no i mam wieści...
okulistka stwierdziła że jest troche gorzej tzn była retinopatnia II stopień , teraz jest II stopień +;
Mały dostał krople i dostaje je 4 razy dziennie.. (tropicamidum - czy jakoś tak) , w sobote kolejna konsultacja i zapadnie decyzja... czy potrzebna operacja laserem czy nie.. okulista jest decydujący o Naszym wyjściu do domu... 3majcie mocno kciuki bo normalnie chyba oszaleje jak okaże się ,że coś jest nie tak i zostajemy dalej... :(
waga: 2,950

reklama
Kachha będzie dobrze, myśl pozytywnie, tyle wytrzymałaś ! :tak:

dziewczyny kiedy się idzie do pediatry na pierwsza wizytę? bo ze zdrowym dzieckiem, to kompletnie nie wiem :-p

Kachha będzie dobrze, myśl pozytywnie, tyle wytrzymałaś ! :tak:

dziewczyny kiedy się idzie do pediatry na pierwsza wizytę? bo ze zdrowym dzieckiem, to kompletnie nie wiem :-p

Położna mi powiedziała że w pierwszym miesiącu życia. Ja zamierzam iść w 2 lub 3 tygodniu skontrolować wagę przede wszystkim.

w 6 tygodniu na szczepienie już.

Kachha, kciuki bezustannie zaciśnięte, będzie dobrze! Ale już osiągnęliście piekna wagę! Wyobrażam sobie jak bardzo chcesz już wziąć synka do domu. Ale ten moment już tuż-tuż;-):tak:

Irisson, ja poszłam w drugim tygodniu ale tylko dlatego że pediatra wyjeżdżała na urlop. Jakoś do 6 tygodnia trzeba się wyrobić żeby zdążyć ze szczepieniami. Ja byłam w NFZtowskim pediatry wczoraj czyli jak młody skonczyl 3 tygdonie i nikt nie komentował że za późno :-)

kachha, ja się na tym w ogóle nie znam, ale synek córki koleżanki mojej mamy też miał tego typu problemy (a nawet bidulek inne dużo dużo gorsze :-() i wtedy jego mamie powiedzieli, że do III stopnia włącznie rokowania na leczenie są dobre. On miał II stopień. Ma teraz okularki co prawda, ale ogólnie dobrze widzi, wadę wzroku ma niewielką. Musicie czekać, co powie lekarz. Kciuki oczywiście trzymam :tak:.

irisson, my na wypisie mieliśmy wskazane, żeby za tydzień od dnia wypisu iść. Na wizytę poszliśmy po 10 dniach.

Ja już miałam położną 6 razy i ona kontroluje przyrost wagi, teściowa bada Ulę jak tylko ją widzi, aż mnie to wkurza bo dzwoni codziennie i pyta o kupy itd. No i w szpitalu badało ją z 3 lekarzy. My pójdziemy za tydzień, bo wybraliśmy inną lekarkę niż teściowa. Jej koleżanka, mamy pod domem gabinet zawsze to jak coś dwie opinie, a i tak zawsze mamy teściową jak coś.

kachna, jeszcze trochę wytrzymaj, podziwiam Cię, że to wszytko tak dzielnie znosisz.

reklama
irisson my już w tym tyg pokazujemy się naszej pani doktor. musi sprawdzić czy w szpitalu nic nie przeoczyli :tak: no i skontrolować wagę bo w szpitalu sporo spadła

Do góry