reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
20 sierpnia 2012
we wtorek okulista...
Pani doktor zastanawia się nad wyjściem do domu powiedzmy za tydzień lub dwa pod opiekę hospicjum jeśli do tego czasu mój maluch nie pozbędzie się tlenu..
ważymy 2,900
próby jedzenia butelką będą kontynuowane jeśli w poniedziałek Patryk dostanie "wąsy" zamiast kopuły...
jedzenie prawdopodobnie zostanie zmniejszone (nie co 3 godziny) tylko co 3,5 albo co 4 godziny.
a tu macie Ciotki śliczne zdjęcie :) i trzymajcie kciuki!!
Zobacz załącznik 492675

21 sierpnia 2012

dziś napiszę tylko:
waga: 2,920
jemy z butli :)
jutro okulista.... trzymajcie kciuki bo wszystko od tego zależy!

Nooo, to ciotka Basia zadowolona z tego co widzi na zdjęciu :tak:. A za oczka, ale i płucka, serduszko, uszka i wszystko po kolei trzymam cały czas kciuki :-).

Ale super wiadomości. Trzymam mocno kciuki za to żeby wszystko się udało i żebyście już niedługo wrócili do domku. Ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Ładnie przybieracie na wadze i fajnie że z karmieniem coraz lepiej. Oby tylko jeszcze odstawić się zupełnie od tlenu i będzie super. No i mam nadzieję że okulista też przyniesie dobre wiadomości. Oczywiście czekamy na nowe informacje.

kachha! super wieści! Z całych sił trzymamy za Was kciuki, domek już tuż-tuż!!!!

Dzisiaj pojechałam z młodym na wizytę do pediatry - taką standardową, jestem dumna bo pojechaliśmy tam i z powrotem wózkiem i zajęło nam to wszystko 2 godziny i po drodze jeszcze kupiłam kilka rzeczy - cudowny był młody!
Ale nie o tym - wizyta bardzo pozytywnie. Od 9 sierpnia młody przybrał na wadze 460g co oznacza że przybiera w dobrym tempie ok 40g na dobę! jednym słowem mój pokarm jest ok. Butlę już praktycznie odstawiłam, biorę awaryjnie jak gdzieś wychodzę. No i urósł 5 cm! Obecne wymiary modela - 3340g i 58 cm dł ;-) a głupia matka myślała że śpiochy się wstąpiły po wysuszeniu w suszarce :rofl2:

Summerbaby super wiadomości. Fajnie że Bruno tak ładnie rośnie i że karmicie się piersią. Ja się ciągle boję że mój za mało zjada i za dużo śpi :-( Chociaż licząc od północy zaliczyliśmy dzisiaj cztery karmienia (2,6,8,11:30) więc chyba nie tak tragicznie. Dzisiaj ma przyjść do nas pediatra na wizytę patronażową więc podpytam co ona o tym myśli. I zapytam czy możemy wpaść do poradni któregoś dnia żeby go zważyli, bo będę wtedy spokojniejsza. Trzymajcie kciuki za pomyślną wizytę.

Marcia trzymam &&&:tak:
Sumerbaby gratuluje dobrych wiadomosci:tak:
Kachha i ja nadal trzymam kciuki za Patryczka, troszke mnie nie bylo przez pobyt w szpitalu a tu Patryczek wcale juz nie taki malutki, super:) Oby jak najszybciej do domu, sciskam za to &&&:tak: Zdjecie sliczne, spory juz facet z niego;)

wczoraj okulisty nie było, bo pielęgniarki nie zakropiły oczu... bo nie wiedziały ,że okulista będzie...
wizyta w bloku B na badaniu dzisiaj o 8:00
o 9:00 spotkanie z Panią fizjoterapeutką...
Wczorajsza rozmowa z lekarzem: mały ma mało białych krwinek we krwi, po przebytych chorobach i lekach, w niedziele było źle, w poniedziałek lepiej, ale chcą aby jeszcze trochę krwinki się podniosły, może potrwa to 3 dni a może tydzień i wtedy wychodzimy, jeśli okulista jest ok :)
Waga: 2,920
Wzrost: 54cm :)

reklama
Do góry