reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Milionka temperatura od 38, ale 37-38 to już stan podgorączkowy, również jestem nauczona już by nie bagatelizować, choć wielu lekarzy powie, że to tylko stan podgorączkowy.
Co do rivanolu to potrafi odkazić badaną próbkę, tak twierdzili w szpitalu, że jest po prostu mocny i jak dostanie się do moczu to wyjdzie czysty choć nie jest.
Ja z opieki ostatniej, lekarki w szpitalu jestem zadowolona, u nas nie było wątpliwosci, że to zum, bo ogólne wyszlo źle a posiew potwierdził.
A nas czekają obydwa badania ale na nfz, i cystografia i scyntografia, ale z tego co wiem nie pod narkozą?

reklama
Milionka do 37,5 masz normę od 37,5 do 38,5 stan podgorączkowy, powyżej zbijasz. Wcześniej nie bo organizm wytwarza przeciwciała jak podasz lek to przestaje. Chyba że gorączka jest od czegoś co powoduje ból wtedy ja podaje wcześniej żeby się dziec nie męczył

polisia to lepiej się dowiedz bo nam na Szaserów od razu powiedzieli że jest scyntygrafia pod narkozą, a nasz lekarz domowy potwierdził że tak w szpitalu robią bo tak wygodniej:/ dlatego zrobiliśmy prywatnie ale jak masz skierowanie na nfz to w międzylesiu jest prywatna klinika która robi na nfz - my właśnie tam robiliśmy tylko prywatnie.

Milionka do 37,5 masz normę od 37,5 do 38,5 stan podgorączkowy, powyżej zbijasz. Wcześniej nie bo organizm wytwarza przeciwciała jak podasz lek to przestaje. Chyba że gorączka jest od czegoś co powoduje ból wtedy ja podaje wcześniej żeby się dziec nie męczył

kochana i do jakiego wieku tak jest??

Polisia a sprawdzali ucho? bo mi się tak przypomniała Cornelka i jej pneumokoki, oni chyba też gorączkowali, jakoś tak mi to zostało..

Irisson, niezupełnie :-p przy zapaleniu ucha był stan podgorączkowy 37,2, katar ( od niego poszło na ucho ) i wymioty.
Polisia przy zapaleniu ucha często sa wymioty, dziecko marudzi przy jedzeniu bo ruchy żuchwą powodują ból, może pocierać ucho, łapać się z anie, zauważyłaś coś takiego? Ale równie dobrze może być zapalenie ucha bez jakichkolwiek objawów :baffled:

A pneumokoki miał w nosku, objawiało się to silnym, długotrwałym katarem, ale gorączki tez wtedy nie miał.

Milionka my do międzylesia jesteśmy zapisani już, muszę się w takim razie dowiedzieć, wcale nie chciałabym narkozy! dzięki!

reklama
dziewczyny co robicie jak dziecko ma biegunke? co dajecie jeść? jakie ilości? mały ma od zębów... masakra jakas.. pierwsze 5 oprócz smarowania dziąseł to nic nie musiałam robić, przy 6 temperatura 38,6 a przy 7 biegunka. coś jeszcze mnie czeka?

Do góry