reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Asia, ja dziś chyba też antyb. dostanę. Bo już 3 tygodnie mi się coś ciągnie. Jakoś pierwsze przeziębienie domowo zaleczyłam, ale potem dzieci się pochorowały i w weekend znowu mnie złapało - teraz od razu na ostro. Dziś już mam też ucho zatkane, więc dobrze nie jest.

Jadę na dyżur wieczorny na 18, bo moja lekarka jest dziś do południa, a ja nie mam z kim dzieci zostawić :/

reklama
ewa, to koniecznie, u mnie było w ciągu 2 tyg wszytko grypa żołądkowa, potem przeziębienie takie na maxa, aż w końcu dzieć tak mnie ugryzł swoimi 6 zębami, że zapalenie piersi po raz 3:no:

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej to popilnowałabym Ci dzieci. M nie może wziąć opieki na dzieci? na parę dni, bo będzie Ci ciężko się wyleczyć samej i jeszcze zajmować dwójką.

to ja też tak miałam i M z uchem, nawet antybiotyk mi nie pomóg na to ucho, a jedynie na gardło, teściu dał nam kwiatka gieranium, włożyłam zgnieconego liścia i po ok 2 godzinach sam wyleciał suchy na wiór, chyba jeszcze raz włożyłam i z uchem super, więc polecam tę roślinę, wszystkie babcie taką za komuny na oknie posiadały, może i u Was coś się znajdzie

my po wizycie z Zosią, mieliśmy na dziś termin szczepienia, myślałam, że ją nie zaszczepią, ale jednak tak
ja skończyłam 23 antybiotyk, Zosia wczoraj jeszcze na bactrimie, ale wg dr lepiej tą szczepionką WZW zaszczepić bo ona jest ważna i można nawet przy infekcji nią szczepić, a poza tym jest zdrowa, kazała nie podawać już leku, ale wznowić wit. D3 i to po 2 krople

Asia, u mojego Męża ze zwolnieniem nie ma problemu, o ile nie ma akurat nawału roboty. A teraz ma ;) Ale spoko - w domu mi do pomocy nie jest potrzebny. Szkoda tylko, że się do lekarza nie mogłam wyrwać i muszę jechać wieczorem. No ale trudno. Odpocznę sobie trochę w poczekalni ;P

Ucha się trochę boję, bo parę razy już miałam zapalenie.
Poza tym ja jestem wcześniak z 31 tygodnia i często miałam w życiu zapalenia płuc. A tak kaszlę, że już się tego nie da zlekceważyć niestety :/

No nic. Doleczymy się. Byle dzieci były zdrowe, to może w przyszłym tygodniu na pole już wyjdziemy, bo od 3 tygodni w domu siedzimy!! Franek chodzi po domu w butach i swetrze i się drze, że on chce na huśtawki :/:/:/

Ewa, jejku, zdrowiejcie :-(. A trzytygodniowego braku spacerów współczuję. My na spacery nie wychodziliśmy półtora miesiąca, więc wiem co przeżywacie... No i nie wiedziałam nawet, że te problemy z drogami oddechowymi ciągną się jeszcze w dorosłym życiu :baffled:. Myślałam, że to tylko niemowlęce i dziecięce problemy...

Dzag, no niestety. Ostatnie zapalenie płuc miałam tuż przed ciążą z Frankiem...

Tym razem płuca i oskrzela czyste. Mam "tylko" ostre zapalenie górnych dróg oddechowych. Przyznałam się, że karmię, więc mam brać... witaminę C. Bosko... I nic to, że już 3 tygodnie się to ciągnie. Samo mi musi przejść.

Drobina dalej świszczy. Już jest lepiej, ale świszczy. Jutro kontrola. Oby tylko nas nie odesłali do szpitala.

No i po wizycie. Ewidentna reakcja na gluten. /QUOTE]

K8 mam pytanie do ciebie. Dawałam Agacie kaszkę glutenową w całej porcji. Po tym miała spore odparzające kupy. Ale tak ją odparzały że nawet dotknąć się nie dała. Nic innego nie zmieniło się w jej diecie.
czy takie objawy są ci znane jako reakcja na gluten? Przestałam dawać tę kaszkę i jest lepiej.

generalnie mam pomysł żeby nie dawać jej glutenu teraz tylko zaczekać skoro jej nie służy. Jak długo mogę jej tego nie dawać?

ja robiłam ekspozycję i wydawało się że jest ok. Ale to były małe dawki tego glutenu.

Zylcia, u nas też przy glutenie odparzające kupy były i tych kup było dużo, bo nawet 5-6 dziennie. To też reakcja na gluten...

Ewa, kup wit C z aceroli. Jest dużo zdrowsza niż syntetyczna wit. C

Ostatnia edycja:
reklama
K8, ja biorę kwasy omega.
Ale chyba jutro znowu pójdę do lekarza, bo prawie wyplułam płuca w nocy. Ileż się można witaminami leczyć?

Dziś na 17 kontrola dzieci...

Do góry