Cornelka, przemywasz solą fizj., ewentualnie esencją z czarnej herbaty. Sól możesz też zakropić. Zawsze kropisz do obu oczu. Przemywaj różnymi gazikami. No i jak nie przejdzie, to do lekarza. Na zatkane kanaliki już chyba za późno, więc nie wiem, co to może być...
reklama
M
milionka
Gość
Ropiejące oczka u dziecka - Zdrowie małego dziecka - Maluch - BabyOnline.plDziewczyny plz o rady, wiem, że niektóre się już z tym zmagały... Leoś obudził się rano z zaropiałym jednym oczkiem, przemyłam mu solą izjologiczną, trochę dalej ta ropa w kąciku wychodziła, więc gazikiem przecierałam. Teraz obudził się po drzemce i oko znów całe zaropiałe, co mogę jeszcze zrobić poza przemywaniem? O rumianku czytałam, ze może uczulać, więc żeby nie próbować, może zwykłą herbatą? Przepłukuje się tą solą oczko czy tylko przemywa?
Dziewczyny plz o rady, wiem, że niektóre się już z tym zmagały... Leoś obudził się rano z zaropiałym jednym oczkiem, przemyłam mu solą izjologiczną, trochę dalej ta ropa w kąciku wychodziła, więc gazikiem przecierałam. Teraz obudził się po drzemce i oko znów całe zaropiałe, co mogę jeszcze zrobić poza przemywaniem? O rumianku czytałam, ze może uczulać, więc żeby nie próbować, może zwykłą herbatą? Przepłukuje się tą solą oczko czy tylko przemywa?
My walczyliśmy bardzo długo. nawet tydzień antybiotyku było i nie pomogło choć z wymazu niczego nie wyhodowali. Pomogła nam jedna wizyta na basenie, jak ręką odjął, przestało ropieć. Z herbatami i ziołami bym nie eksperymentowała. Przemywaj ciepłą przegotowaną wodą
kakakarolina
Fanka BB :)
U Oli podejrzenie padło na infekcję dróg moczowych (chociaż ja nie wierzę no ale siki do badania zaraz pojadą) gorączkuje, smarka, nie śpi :-(
Agnes92
U nas też zdarzyło się dwa razy ,że ropiało oczko.Teraz już wiem,że to maluch sobie zatarł i to stąd i mimo,że lekarka przepisała jakieś krople to wolałam poczekać i przemywałam 3 razy dziennie solą fizjologiczna i przeszło czasami warto poczekać z lekami.
Kakakarolina współczuję i życzę ,żeby Ola szybko wróciła do siebie...i jak wyniki?
Kakakarolina współczuję i życzę ,żeby Ola szybko wróciła do siebie...i jak wyniki?
kakakarolina
mam wyniki, ola ma zapalenie pęcherza jednak (a całą noc nie zmruzyliśmy oka przez pieroński katar ) w południe podałam półantybiotyk i od rana nie ma gorączki więc może przejdzie.
A my dzisiaj spóźniona wizyta u ortopedy. Obyło się bez obsikania doktorka
Wszystko OK, ciemiączko tylko spore, więc kazał wit D brać dodatkowo pomimo, że na mm jest. Pochwalił za próby siadania, stopki ładne, bioderka odpowiednie do wieku. Zaprosił ponownie jak zacznie chodzić
No i na wagę wrzuciliśmy i dzisiaj było 8650... i 74cm. Generalnie oceniany jest na 8 miesięcy po gabarycie
Jakiś glut nas męczył w nocy, o północy wywlokłam odkurzacz, żeby wyciągnąć. Mamy za suche powietrze w domu, też wieczorami mnie katar męczy. Dzisiaj porządnie wietrzyłam w dzień, więc jest lepiej. Moje dziecko w żalu po odciąganiu nocnym, powiedziało mama
Wszystko OK, ciemiączko tylko spore, więc kazał wit D brać dodatkowo pomimo, że na mm jest. Pochwalił za próby siadania, stopki ładne, bioderka odpowiednie do wieku. Zaprosił ponownie jak zacznie chodzić
No i na wagę wrzuciliśmy i dzisiaj było 8650... i 74cm. Generalnie oceniany jest na 8 miesięcy po gabarycie
Jakiś glut nas męczył w nocy, o północy wywlokłam odkurzacz, żeby wyciągnąć. Mamy za suche powietrze w domu, też wieczorami mnie katar męczy. Dzisiaj porządnie wietrzyłam w dzień, więc jest lepiej. Moje dziecko w żalu po odciąganiu nocnym, powiedziało mama
reklama
Podziel się: