reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
my po wizycie, Młoda waży 6400g/63cm, mało jakoś, do tego lekko kaszle,nie jest chora, ale nie do szczepienia, dostaliśmy wapno, witaminę c, jakiś syropek, najlepsze to, że nikt nie zauważył, że coś jej jest, dwa razy zakasłała rano, a tak nic :eek: na 24.01 mamy się pojawić, humor mam do bani :-(

No właśnie a propos przeziębienia. U mnie w domu choróbsko przyszło do wszystkich. I obawiam się, że do Agaty też... trochę pokasłuje i poki****e.

Co jej mogę dać? Witaminę C, wapno, coś jeszcze?

Zylcia moja pediatra powiedziała, że witamina c mogę dawać cały czas tak samo jak wapno, dostaliśmy jeszcze drosetux, w dawkach tak : calcium 2ml 3 razy dziennie, juvit (wit. c) 5 kropel 2 razy dziennie, drosetux 2ml 3 razy :tak: ma stosować ten zestaw 3 dni i powinno być po kaszelku, a kaszle tak jakby miała za dużo śliny, jak nie to wizyta

sprawdziałam Laury wagę w tym samym czasie, ważyła 6500/62 cm i była na mm, więc to chyba nasza natura :tak:

no mnie jednak intuicja nie zawiodła i dobrze, że jej zaczęłam rozszerzać dietę, bo ewidentnie się nie najadała, stąd tyle na cycku wisiała :dry:

Irisson - ja miałam z Anielą to samo. Ostatnie 2 tygodnie 4 miesiąca jadła non stop! A na wadze - 500 g w miesiąc :/ Pediatra stwierdziła, że to już czas na zupki. I miała rację :) Więc bój się, jaka będzie waga za miesiąc ;P

Ewa patrzyłam, że Lulka na skończone 6m-cy miała 7350g, więc mam nadzieje że Nina też ładnie w miesiąc będzie rosnąć :tak: jednak ta nasza intuicja nie taka głupia :-)

Milionka no właśnie Ci powiem, że ja w szoku, ona dzisiaj serio za kasłała 2 razy, lekko, a już się dr nie spodobało, powiedziała, że jakby ją zaszczepiła, to na bank by była chora, więc zapunktowała dr u mnie rozsądkiem :-)

reklama
Dziewczyny plz o rady, wiem, że niektóre się już z tym zmagały... Leoś obudził się rano z zaropiałym jednym oczkiem, przemyłam mu solą izjologiczną, trochę dalej ta ropa w kąciku wychodziła, więc gazikiem przecierałam. Teraz obudził się po drzemce i oko znów całe zaropiałe, co mogę jeszcze zrobić poza przemywaniem? O rumianku czytałam, ze może uczulać, więc żeby nie próbować, może zwykłą herbatą? Przepłukuje się tą solą oczko czy tylko przemywa?

Do góry