reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
dzag ja tak patrzę, to one się cenowo i wyglądem nie wiele różnią, weź zobacz które mają najlepsze komentarze o wytrzymałości, ja kupiłam normalnie w aptece, bo był od razu potrzebny, ty możesz się rozejrzeć za promocjami, nowościami :tak:

Warto się rozejżeć i porównać parametry inhalatora, np. jego głośność. Niektóre na prawdę działają głośno.

Odebrałam wyniki Agaty. Krew OK. Wszystko w normie. W moczu w osadzie białe ciałka 10-14-16 skrzep w polu widzenia. Nie mam pojęcia co to znaczy. Ktoś wie? Czy może być to spowodowane niewłaściwą higieną przed badaniem?

Ostatnia edycja:
Już jestem po konsultacji wyników z lekarzem. Jest OK. wszystko w normie. Mamy podawać tylko 5 kropli wit C żeby zakwasić trochę mocz.

Czyli kwestia niskiej wagi nie wpływa na ogólny obraz zdrowia mojego dziecka. Taka jej uroda najwyraźniej :)

Już jestem po konsultacji wyników z lekarzem. Jest OK. wszystko w normie. Mamy podawać tylko 5 kropli wit C żeby zakwasić trochę mocz.

Czyli kwestia niskiej wagi nie wpływa na ogólny obraz zdrowia mojego dziecka. Taka jej uroda najwyraźniej :)

i super, drobne malutkie dziewczynki są super :) moja nigdy nie należała do malutkich taka herod baba;-) zresztą jak mamusia;-)

Zylcia no to sie uspokoilas i super ze Agatka okaz zdrowia !
Gosha moja mala tez waga ciezka ale przynajmniej nie tak jak jej kuzyn ur 30 grudnia z waga 4,600! Wiec nie narzekam ;D

Na inhalatorach sie nie znam ale wiem ze warto zeby rozbijal lek na najdrobniejsze czasteczki i zeby mial dobra maseczke ...jak mielismy zajecia z astmatykami to sie tyle doinformowalam...choc to calkiem logiczne :)

zylcia pisze:
Warto się rozejżeć i porównać parametry inhalatora, np. jego głośność. Niektóre na prawdę działają głośno.
Oooo tak. Ten szpitalny, którego używaliśmy, to był mały traktor. Rozmowy na sali się kończyły jak Tymek miał inhalacje :-D.

ewa, ja już straciłam nadzieję, że kiedyś się od tej poradni uwolnimy :dry:. Jak dostałam informację, że ostatnie badania zlecone przez lekarkę są w porządku (tym razem sobie wymyśliła próby wątrobowe :dry:), to już myślałam, że chociaż większą przerwę zrobi. A tu jajco - 30 stycznia znowu idziemy. Ja nie widzę sensu. Jeszcze gdyby to była kontrola raz na 3-4 miesiące... A tu regularne wizyty co miesiąc :-(. Chyba teraz męża wyślę, on bardziej wygadany, ja z tą kobietą nie potrafię rozmawiać, czuję się przy niej jak debil i wyrodna matka. A jak jej się przyznam, że zmieniłam mleko i zamiast HA podaję zwykły Bebilon bo HA nigdzie dostać nie mogłam, to mnie pewnie zbeszta od stóp do głów i znowu usłyszę że krzywdzę dziecko :-(. Ale niestety widziałam u niej takie już spore, na moje oko nawet ponad dwuletnie dzieci, więc mam czarne myśli :baffled:.

My dzisiaj po szczepieniu 5w1 - Tymek nawet nie zauważył ukłucia :-). Za to rozbeczał się jak go na plecach położyli :-D. Co za gość :-D.

Ostatnia edycja:
Dzag, my chodziliśmy co miesiąc, a teraz mamy przyjść za 1,5 mies., więc idzie ku dobremu ;) Ale nam żadnych badań nie zlecają... Tylko na rehab. dostaliśmy skierowanie pro forma. Ale i tam mówią, że wszystko ok, a pojawić się mamy profilaktycznie. Tylko dla mnie ta profilaktyka to cały dzień stracony i zabawianie Franka na korytarzu szpitala :/

Tak, u nas też cały czas profilaktyka. Tyle, że ja wracam za chwilę do pracy i już nie będzie mi obojętne, czy pół dnia spędzę z Tymkiem na korytarzu szpitala... A cały czas słyszę, że "chłopak zdrowy jak ryba", "super się rozwija" i "w niczym nie odstaje od rówieśników". A potem się dziwić, że nie ma pieniędzy na leczenie chorych dzieci, skoro na pierdoły kasa jest wydawana (czytaj: comiesięczne kontrole zdrowych dzieci) :dry:.

reklama
Do góry