reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

no bo się już zaczęłam zastanawiać, u nas szybko idzie, max 5 minut, tylko że ma dwie więc muszę zrobić przerwę pomiędzy, bo mi nawiewa jak za długo siedzi :tak:

reklama
ja ostatnio kupowalam to robiłam rekonesans żeby kupić jak najlepszy w dobrej cenie i w końcu kupiłam ten Philips Inspiration Elite Respironics - Ceneo.pl jest naprawdę super, w porównaniu z innymi naprawde cichy, 2ml leku schodzi w niecałe 2 min, a u mnie ani jedno ani drugie dziecię nie jest fanem inhalacji;-) i kupiłam w naszej ulubionej aptece gemini:-)

edit: oczywiście zdrówka dla Leośka i Adasia, nech chłopaki szybko dochodzą do siebie!

Irisson nie wiedziałam,że jest taki specjalny smoczek nawet...A gdzie to można kupić? w aptece? sklepie medycznym?
Ewa nie wiem czy to znana i dobra firma ,bo szczerze mówiąc się nie znam na tym,jakaś ,,sanitas'', kupione już dawno zanim Adaś się urodził tak ,,w razie czegoś'',też wydaje się ok,dość szybko szła dawka inhalacji...
dzięki Dziewczyny-spróbuję tą pozycję ,,jak do cyca'':)
Gosha dzięki ,mam nadzieję,że Adaś szybko wyzdrowieje,bo szkoda dziecka szprycować lekami:(
Zobaczymy jak się sprawdzi ten inhalator, w razie czegoś trzeba będzie zainwestować w coś lepszego,bo właściwie przydatna rzecz

Ostatnia edycja:
My zaliczyliśmy dzisiaj USG brzucha. Wszystko OK. Miedniczki się naprawiły - tj. w jamie brzusznej wszystko w normie.
Dałam też krew i mocz do badania - jutro wyniki i okaże się czy mój okruszek jest niedożywiony czy jednak chudy z urody :)

Jak byliśmy w szpitalu i Tymek miał inhalacje zapisane, to raz było ok, a raz darł się w niebogłosy. Żadna pozycja nie pomagała: ani na cyca, ani w pionie na rękach, ani leżąc wzdłuż na udach. Nie chciał inhalacji i już. A 14-miesięczny Julek to w ogóle nie dał sobie do twarzy tego zbliżyć i rodzice mogli zapomnieć o inhalacjach :-D. Ja w końcu muszę odłożyć pieniądze na inhalator, bo co prawda nie był u nas jeszcze potrzebny, ale to się na długie lata przyda i musi być w domu. Tak się za to zabieram jak za jeża, ale po prostu nie mam pojęcia jaki kupić :-(.

Dzag, a Ty wiesz już może jak długo będziecie pod opieką poradni?? Bo ja dziś znów zapomniałam zapytać, a obiło mi się o uszy, że oni się tam zajmują dziećmi do 2 roku życia. Masakra! Ja tam nie mam zamiaru chodzić w ciąży i z noworodkiem :/ I tak słyszymy co miesiąc, że wszystko ok.

reklama
dzag ja tak patrzę, to one się cenowo i wyglądem nie wiele różnią, weź zobacz które mają najlepsze komentarze o wytrzymałości, ja kupiłam normalnie w aptece, bo był od razu potrzebny, ty możesz się rozejrzeć za promocjami, nowościami :tak:

Ewa my pod opieka poradni byliśmy do pół roku, powiedzieli, że jest ok i nie ma potrzeby przyjeżdżać, pediatra starczy :tak:

Do góry