reklama
Agnes92
Fanka BB :)
Dzięki Dziewczyny w poniedziałek idziemy na kontrole, mam nadzieję ,że będzie poprawa...
Co do wzrostu ,ja nawet nie wiem ile mój Maluch ma,bo w poprzedniej przychodni tylko ważyli dziecko(ostatnio nawet jak poszliśmy na szczepienie 21-ego to sama sie musialam upomnieć),ciekawe jak w tej będzie,bo ciekawa jestem ile Mały mierzy...ubranka nosi 68
Co do wzrostu ,ja nawet nie wiem ile mój Maluch ma,bo w poprzedniej przychodni tylko ważyli dziecko(ostatnio nawet jak poszliśmy na szczepienie 21-ego to sama sie musialam upomnieć),ciekawe jak w tej będzie,bo ciekawa jestem ile Mały mierzy...ubranka nosi 68
cornelka
Ale mieliśmy noc... mały zaczął się kręcić przed północą, wstałam do niego, zaglądam a on się trzęsie z zimna, rączki lodowate, dotykam czoła - gorące. Zmierzyłam mu temperaturę a tam.. 38,5 Nigdy nam tak nie gorączkował, co najwyżej było raz 37,7 a tak to nawet jak chorował to ok. 37 - 37,4. Dałam mu czopka, wzięłam do łóżka i robiłam zimne okłady, temp spadła. Zasnęliśmy i spaliśmy do prawie 7, temp znów 38,4, zjadł, czopek, okłady i do spania - do 10. Obudził się, wszystko było ok, temp. 36,7 i niedawno znów skoczyła do 38,4 Cholercia nie wiem czy to od ząbkowania może być taka wysoka? Ewidentnie mu ząbki idą, wg lekarki jak raz sprawdzała to nawet kilka na raz Poza temperaturą nic mu w sumie nie jest, lekko pokasłuje ale też się mocniej ślini i nie wiem czy to nie od tego. Wezwaliśmy lekarza i czekamy, mały niedawno zasnął. Boshe, najgorsze co może być to jak dziecko choruje :-(
kakakarolina
Cornelka dobrze zrobiliście, lekarz musi zobaczyć ale 38,5 to jeszcze nie dramat. Dzieci wysoko gorączkują. Nawet w okolicach 40stopni ale masz rację widok dziecka z gorączką to masakra a już takie słabe, przelewające się przez ręce dziecko brrrr. Oby to ząbki były
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
cornelka ja obstawiam ząbki, 38.5 to nie jest wysoka temperatura u dziecka, do 37.2 jest dormalna, od 37.3-38.5 jest podwyższona - w zasadzie wtedy jeszcze nie podaje się środków przeciwgorączkowych, o gorączce mówi się od 38.6 w zwyż.. Obserwuj, jak się utrzyma przez 2-3 dni to umówcie się na kontrolę do pediatry. Ja pamiętam jak moja Natalia mając 8 miesięcy dostała kataru i nagle podczas zabawy na łóżeczku zaczęła przysypiać, zmierzyłam jej gorączkę a tam 40.6 Na drugi dzień było po gorączce. Osłuchowo była czysta, pediatra powiedziała, że widać taka jej uroda, że już gorączkuje to wysoko..
Cornelka, albo ząbki, albo wirus, albo trzydniówka. Aniela 1,5 tyg. temu nagle dostała gorączki - 39,5 maks. Trzy dni to trwało, potem wyszła wysypka na tułowiu, na drugi dzień też na głowie i twarzy. Na trzeci dzień zeszła.
My dziś po lekarzach. Aniela zdrowiuteńka. Z Drobiny robi się Grubina - 6820 g żywej wagi 63 cm (czyli w miesiąc urosła o 6 cm, tyle ile przez poprzednie 4 miesiące!!!).
No i miałam intuicję, żeby jej nie katować ćwiczeniami. Na rehab. powiedzieli, że asymetria się wyrównała, główkę pięknie trzyma i w siadzie, i na brzuchu, z trakcją nie ma problemów. Samo się naprostowało i wzmocniło. Oczywiście pani dr wyszukała sobie nową tragedię - brak obrotów. I przez to za miesiąc do kontroli :/ Grr... A że pełza już prawie to jej jakoś nie ruszyło...
My dziś po lekarzach. Aniela zdrowiuteńka. Z Drobiny robi się Grubina - 6820 g żywej wagi 63 cm (czyli w miesiąc urosła o 6 cm, tyle ile przez poprzednie 4 miesiące!!!).
No i miałam intuicję, żeby jej nie katować ćwiczeniami. Na rehab. powiedzieli, że asymetria się wyrównała, główkę pięknie trzyma i w siadzie, i na brzuchu, z trakcją nie ma problemów. Samo się naprostowało i wzmocniło. Oczywiście pani dr wyszukała sobie nową tragedię - brak obrotów. I przez to za miesiąc do kontroli :/ Grr... A że pełza już prawie to jej jakoś nie ruszyło...
cornelka
No mam nadzieję, że to ząbki, ale na wszelki wypadek wolę żeby lekarz go osłuchał, bo jakby nie było troszkę pokasłuje. Ja to przy was widzę, ze panikara jestem, gdyby Leoś miał ponad 40 stopni to pewnie już bym była w drodze na IP ( mam 5 minut od domu ) ;-) Ja to jestem taka durna, ze zaraz sobie przypominam wszystkie historię z programów typu "uwaga" jak ostatnio ten Bolko chyba i się sama głupio nakręcam Pocieszcie, ze przy pierwszym dziecku też tak miałyście
Ewa no to nam rośnie Grubina Ehh, zawsze coś wymyślą, jak będzie robiła obroty to się doczepią, że się na kolanka nie podciąga Super, że asymetria się wyrównała
Ewa no to nam rośnie Grubina Ehh, zawsze coś wymyślą, jak będzie robiła obroty to się doczepią, że się na kolanka nie podciąga Super, że asymetria się wyrównała
reklama
Cornelka to nie panika, to zdrowy rozsądek ! dobrze robisz, nie ma co u takich dzieci czekać
Ewa super Drobina - Grubina rośnie, he he, zobaczysz za miesiąc będzie obracać się, pełzać, może już siedzieć, a i tak wymyślą, że za mało
Ewa super Drobina - Grubina rośnie, he he, zobaczysz za miesiąc będzie obracać się, pełzać, może już siedzieć, a i tak wymyślą, że za mało
Podziel się: