reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
gratuluję udanych wizyt dziewuszki
my byliśmy w sobotę - jak się rano obudziłam Zuzka jak rogal leżała mi na żołądku, dół brzucha absolutnie płaski - aż się śmiałam że bym się w każde spodnie dopięła, treść żołądkowa w gardle - ot noc jak każda. Na 13-tą lekarz. Szyjka mu się nie specjalnie podobała bo taka miękka, mówię mu że nie chce się ta mała złośnica okręcić i że zaczynam się niepokoić. No i jak zrobił usg szyjki to stwierdził iż dzidzia leży głową w dół - to wiedziałam bo czułam jak się przekręciła ale myślałam że jak zwykle na parę godzin i tyle. Mówi że już się wstawia w kanał rodny, że trochę więcej trzeba poodpoczywać - zwiększył magnez - do 9 tabletek dziennie no i o. Oprócz tego mówi że małe szanse żebym do terminu doczekała. A mała chyba tak się przestraszyła lekarza że do teraz głową w dół skubana :)
Z dzidzią wszystko ok - waży już 1900 gram :)
Mój mąż jak usłyszał ze terminu nie doczekam dostał takiego przyspieszenia z malowaniem pokoju że aż mi się śmiać chciało

Ja nie mam innych dzieci, więc w sumie mi obojętne, ale gdybym mogla wybierać to chciałabym o czasie tj. 17-20.XII tak żeby na Wigilię być już razem we trójkę albo faktycznie może być nawet po kolacji w Wigilię - tak żeby mąż nie był sam w ten dzień.

Sunflower to super że niunia się przekęciła - i jak wstawia się już w kanał to raczej się chyba nie powinna odkręcić:) ale nie jestem pewna, w każdym razie, dobrze że lekarz nie robi tajemnicy z tego że wcześniej urodzisz:)

Ja mam wizytę w środę i też ciekawa jestem co w moim brzuchu słychać choć w sumie moja gin usg chce mi zrobić dopiwro za 3 tygonie.No chyba że szyjka mi się od skurczy zmieniła to pewnie zrobi, ale jak nie to samo badanko:/

reklama
Do góry