reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

ja to chyba tez bede sie bala zasnac zeby czasem sie nie obudzic bez dzidziusia :) tak dlugo wyczekanego ... ahh tak czytajac sie rozmarzylam jak patrze na mojego maluszka w kolysce .... juz sie doczekac nie moge :)

masz moje gwarancje ze zasniesz :) przez pierwsze pare dni nieskromnie mowiac moja obecnosc byla bardzo potrzebna. Dziecko w tym czasie tylko je, jest przewijane i kapane. A matka po porodzie jest na maksa wykonczona (i po ciazy) tak wiec naprawde wszystko mialem na glowie - Beata tylko odsypiala, karmila, przewijala i kapala. Zasypiala nawet przy karmieniu.
Oczywiscie kazdy najmniejszy szmer ja budzil bo miala wlaczony tryb nasluchiwania czy wszystko ok :)

reklama
cudna!!! po prostu boska!!!
jak ja lubię takie włochate dzieciaczki!!!

nie wicie może co tam u anki? nie odezwała się chyba po wizycie...

ha-nn-ah śliczna po prostu:) widać że wymęczona porodem, ale słodka i urocza, zwłaszcza w tym "olbrzymim" pampersie:)jest różnica w tych 3 dniach faktycznie, ale dla dziecka to również jest przeżycie, i jak matki musi ono dojść do siebie:)

Kurcze Anka milczy jak grób bo i ja czekam na info od niej... martwi mnie, bo oczywiście poszpiegowałam, i była na bb wczoraj ok.22:00. Więc tym bardziej mnie martwi jej milczenie:[

Przeczytałam o czym piszecie i aż mi łzy w oczach stanęły. Wszystkie te uczucia znam bardzo dobrze i są najwspanialsze jakie mogą się przytrafić :happy:
Ha-hh-ah śliczna a jakie ma włoski gęste. Moja się prawie łysa urodziła i tak do roku chodziła ;)

Ostatnia edycja:
ha-nn-ah śliczna po prostu:) widać że wymęczona porodem, ale słodka i urocza, zwłaszcza w tym "olbrzymim" pampersie:)jest różnica w tych 3 dniach faktycznie, ale dla dziecka to również jest przeżycie, i jak matki musi ono dojść do siebie:)

Kurcze Anka milczy jak grób bo i ja czekam na info od niej... martwi mnie, bo oczywiście poszpiegowałam, i była na bb wczoraj ok.22:00. Więc tym bardziej mnie martwi jej milczenie:[
Nawet nie wiedziałam że miała złamany obojczyk podczas porodu, bo wychodziła salutuląc, z rączką przy głowie i dlatego taka rozdarta i sina z tego płaczu.

o matko:szok: Ha-nn-ah no to Twoja wyjątkowo wymaltretowana...biedulka, ale to tak bez gipsu się zrasta u dzieci??musieliście pewnie strasznie na nią uważać...AA piszeż ze nie wiedziałaś... a to kiedy się okazało?pewnie przy jakichś badaniach.

Magda - wcale nie byla brzydal :) Zuzka z kolei jak sie rodzila to miala zgnieciona głowke i lekko nieksztaltna (za malo miejsca bylo w brzuszku chyba) lekki przykurcz nozki ale doslownie w dobe wszystko sie wyrownalo. Nozke musielismy pare dni rozmasowywac. Glowke miala troszke dluzej odksztalcona :)

Zuzka chwile po urodzeniu - jaka mina :eek:
img5963resize.jpg

Nastepnego dnia

img6003resize.jpg

i po 6 dniach

img6028resize.jpg

o matko:szok: Ha-nn-ah no to Twoja wyjątkowo wymaltretowana...biedulka, ale to tak bez gipsu się zrasta u dzieci??musieliście pewnie strasznie na nią uważać...AA piszeż ze nie wiedziałaś... a to kiedy się okazało?pewnie przy jakichś badaniach.
Okazało się że lekarze wiedzieli o tym od razu, ale mi nie powiedzieli. Dopiero przy wypisie ze szpitala jak ją ubierałam, zauważyłam że jeden obojczyk bardziej wystaje. Zapytałam co to, to dopiero mi powiedzieli. Bez gipsu się obyło, ale przez 3 tygodnie musiałam na nią bardzo uważać i kłaść tylko na zdrowy boczek.

Magda - wcale nie byla brzydal :) Zuzka z kolei jak sie rodzila to miala zgnieciona głowke i lekko nieksztaltna (za malo miejsca bylo w brzuszku chyba) lekki przykurcz nozki ale doslownie w dobe wszystko sie wyrownalo. Nozke musielismy pare dni rozmasowywac. Glowke miala troszke dluzej odksztalcona :)
Pamiętam te zdjęcia. A z nóżką u nas też tak było, stópka była wygięta do samego piszczela, ale rozmasowaliśmy ją.

Ech zaraz nas wygonią z wątku, że bałaganimy.;-)

Ostatnia edycja:
Jakie tam balaganicie. Kazda, ktora pierwszy raz jest w ciazy, na pewno z ciekawoscia pooglada zdjecia malenstw. NIe wiedzialam, ze az taka roznica jest! Szok.

Ha-NN-aH Hania miala imponujaca czupryne. Sliczna :-) Szwarou - corka takze piekniutka. Zmiany z dnia na dzien ogromne :-) Ja chyba nie zasne z wrazenia, jak sie nasze dziecko urodzi! - A potem padne z wyczerpania :-D

reklama
Jestem, jestem byłam wczoraj na forum ale tak mnie głowa bolała że zaraz się położyłam.

Znowu lekarzowi ciężko było zobaczyć kości nosowe stwierdził że dziecko bardzo uparte :-) ale po wielu próbach z różnych stron pokazał mi na ekranie te kości, szczerze to ja ich zbytnio nie widziałam ale wierze na słowo, potem się nawet zastanawiałam że może mi coś tam pokazał niby że to kości nosowe, żebym sie juz nie denerwowała ale mąż kazał mi się popukać w czoło :-)
Ogólnie wszystko oki, uspokoiłam się :tak: ale już po wizycie zaczął mi schodzić stres no i ból głowy cały dzień i całą noc.
Następna wizyta za 3 tygodnie.

Ostatnia edycja:
Do góry