reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
kbetina czyli paciorkowca brak!!!? To wspaniale :D Ciekawe jak będzie u mnie. Badanie mam dopiero przed sobą. Będę miała robione między 34 a 36 tygodniem ciąży tak jak wcześniej.

krolcia wizyta wzorowa :) super

kotkanadachu nospę brałabym tylko w razie skurczu tzn jak pojawiają się skurcze to nospa i do łóżka poleżeć przynajmniej 1,5h. Mnie to pomagało. Przede wszystkim zero stresu do końca ciąży.

gratuluje udanych wizyt, za te z problemami trzymam mocno &&&
ja tez mialam ostatnio wizyte, mala wazy 1200 wszystko u niej dobrze.Ja bede miec ciecie cesarskie

Dziewczyny nie wiem czy było już o tym ale dla pewności powiem jakby któraś z was nie wiedziała bo niektórzy lekarze to bagatelizują. Mam nadzieje że już wiecie jakie ryzyko niesie za sobą niewiedza o posiadaniu paciorkowca i gronkowca dla dziecka po porodzie. Wystarczy zrobić badanie wymazu z szyjki macicy na to i jak okaże się że macie to podczas porodu będzie wam podawany antybiotyk co 4 godziny. Dziecko powinno być zbadane po pordzie na wysokość CRP i też profilaktycznie dostać antybiotyk.
Piszę to z własnego doświadczenia. Miałam szczęście bo nie wiedziałam że mam paciorkowca i że w ogóle coś takiego istnieje a mój lekarz wysłał mnie na takie badanie i dzięki temu mam zdrową córeczkę.

z tego co ja czytalam to wymaz sie robi ok 36 tc i kazdy lekarz powinien to zlecic... chyba ze nie zleci to tak jak misia pisze trzeba sie upomniec ladnie :)

ja mialam robiomny przed szwem i mialam jalowy :) mam nadzieje ze pozniej tez taki bedzie

z tego co ja czytalam to wymaz sie robi ok 36 tc i kazdy lekarz powinien to zlecic... chyba ze nie zleci to tak jak misia pisze trzeba sie upomniec ladnie :)

ja mialam robiomny przed szwem i mialam jalowy :) mam nadzieje ze pozniej tez taki bedzie

Tak zgadza się ja też miałam robiony około 36 tygodnia.

Jak wam to wykryją to na izbie przyjęć powiedzcie to lekarzowi i na porodówce że to macie i chcecie antybiotyk a potem jak urodzicie to też mówcie aby dziecko przebadali. Niestety znam przypadek zupełnego olania przez lekarzy tego aspektu a mama nic się nie odzywała bo myślała że nie musi skoro ma to zaznaczone w książeczce ciaży. Niestety nie podali ani jej ani dziecku antybiotyku i dziecko pół roku przeleżało w szpitalu zanim wyszło z różnych chorób. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze.

reklama
Do góry