reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
ale fajne fotki... kurcze ja już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty. A Żurawit jak najbardziej jest ok - od zawsze mam problemy z nerkami - albo wcinaj żurawiny po prostu - można kupić i suszone i mrożone - za pycha to one nie są ale co kto lubi. Z mrożonych można całkiem niezły kisiel ugotować a suszone się je tak po prostu

krolcia bardzo się cieszę, że ok wszystko

synuś faktycznie już spory!
ja mam wizytę dopiero za 13 dni. Ostatnią miałam 16 czerwca, więc już bardzo dawno temu. Powiedz, czy Tobie też następna wizytę ustalił dopiero za 5 tygodni? On zawsze daje takie odległe terminy, a dla mnie to jest udręka. Dotychczas pomiędzy wizytami chodziłam do W. ale teraz postanowiłam odpuścić i już jestem strasznie nerwowa czy wszystko ok.
A szyje badał Tobie przez usg dowcipne?

krolcia to super świetnie ze wszystko jak należy i że z lekarza zadowolona jestes:) fajniusi ten twój synek:D

Krolcia piękny jest! A zdjęcia jakie wyraźne! normalnie zaskoczyło mnie to jak dobrze wszystko widać :) Bardzo się ciesze, że u Was wszystko dobrze i w końcu masz lekarza z prawdziwego zdarzenia! Ja jeśli chodzi o żurawinę to moge polecić (jak zwykle) Lacto Lady, zawiera nie tylko żurawinę ale jeszcze bakterie jakieś. Mnie szybko postawiło na nogi przy zapaleniu pęcherza.
I również zapytam - przez jakie USG sprawdzał ci szyjkę??

Krolcia, no no kawał przystojniachy :)

Salomii ja mam na 9 czyli wg. polskiego czasu na 8 :) U nas też spotkania są z położną, ale jest to położna, która pracuje w szpitalu na bloku porodowym. W przyszłym tyg. 14 mam takie pierwsze spotkanie.

Wiecie, że nie pamiętam jak jest w Polsce ale do końca lipca będę miała wizyty co m-c a od 24 tygodnia już co 2 tygodnie a od 32 co tydzień :confused: Tak wyczytałam dzisiaj w karcie ciąży.

krolcia bardzo się cieszę, że ok wszystko

synuś faktycznie już spory!
ja mam wizytę dopiero za 13 dni. Ostatnią miałam 16 czerwca, więc już bardzo dawno temu. Powiedz, czy Tobie też następna wizytę ustalił dopiero za 5 tygodni? On zawsze daje takie odległe terminy, a dla mnie to jest udręka. Dotychczas pomiędzy wizytami chodziłam do W. ale teraz postanowiłam odpuścić i już jestem strasznie nerwowa czy wszystko ok.
A szyje badał Tobie przez usg dowcipne?

Wizytę mam za 4 tygodnie, bo tak wypada jakoś, żeby zrobić połówkowe. Szyjkę badał przez usg dowcipne. Nawet mam zdjęcie swojej szyjki!:-D Poprosiłam go o to, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam NIBY skracanie:dry:! Bo jak powiedziałam mu, że tamten to stwierdził badaniem na fotelu to się mocno zdziwił:szok:! Bo tak jak któraś z Was pisała, istotny jest odcinek wewnętrzny szyjki, który można sprawdzić tylko przez usg! Czyli wychodzi na to, że być może niepotrzebnie się faszerowałam tabsami na podtrzymanie:wściekła/y:!!!!!!!! Nie potrzebnie leżałam dwa miechy w łóżku bez ruchu:wściekła/y:, czego efektem było 30kg na plus i rozpoczęte problemy z kręgosłupem!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale fajne fotki... kurcze ja już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty. A Żurawit jak najbardziej jest ok - od zawsze mam problemy z nerkami - albo wcinaj żurawiny po prostu - można kupić i suszone i mrożone - za pycha to one nie są ale co kto lubi. Z mrożonych można całkiem niezły kisiel ugotować a suszone się je tak po prostu
A jaki smak ma żurawina?:confused: Jest kwaśna, słodka....

jest kwaskowo-gorzkawa mniam ;-) ale zdrowa bardzo - nie tylko na drogi moczowe ale i na oczy i ma mnóstwo witaminy C. Ta suszona nie jest taka zła...

reklama
krolcia sliczne malenstwo. I jakie duze! Jako ze mam mniej wiecej ten sam etap ciazy, to sobie wyobrazam, ze nasze tez takie jest. Cudowna sprawa!

A suszona zurawina nawet jak dla mnie jest slodka :-p Mozna sie zaslodzic wieksza iloscia :-) No ale ja sie zasladzam nawet jablkiem :-)

Do góry