reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
joanka-gratuluję udanej wizyty :) może dzidzia się już szykuje do wyjścia skoro fikołka zrobiła ;) tego życzę !!
edytka-głowa do góry-do czwartku jeszcze 6 dni,więc może do tego czasu "coś" się wkońcu u Ciebie rozkręci :)trzymam kciuki !!

Edytka to podobnie jak ja. Mamy tak samo terminy z tym, ze ja mam się stawić w szpitalu we wtorek jak by co. Wolałabym żeby się samo zaczeło a nie czekac na akcje po oksy w szpitalu :-(

ja właśnie po wizycie i ktg ... skurczy brak i jak nie urodzę do czwartku to podłączą mi oxy ;/

Edytka to podobnie jak ja. Mamy tak samo terminy z tym, ze ja mam się stawić w szpitalu we wtorek jak by co. Wolałabym żeby się samo zaczeło a nie czekac na akcje po oksy w szpitalu :-(

Dziewczyny, ale dlaczego tak szybko oksy??? Cholerka, u nas jak wszystko ok, jak ktg, usg w normie, to w 12 dobie po terminie przyjmują do szpitala.
Ja postanowiłam, że do 18 listopada - o ile nie będzie akcji skurczowej - nie pojawiam się w szpitalu. U mnie wszystko ok, ilośc wód - spora, maluch tętno super, usg ok, więc czekam!!! Jak długie miałyście cykle??

JoaŚ nie wiem czemu tak szybko, też byłam zdziwiona, myślałam że jakieś 2 tyg poczekają ... u mnie cykle regularne jak w zegareczku 25 dniowe

Ostatnia edycja:
Joaś ja miałam cylke 30 dniowe, bynajmniej 9 lat temu zanim zaczęłam brac tabletki. Bo po odstawieniu zaraz w drugim cyklu zaszłam w ciążę, no i te dwa tez były 30 dniowe. A do szpitala nie wiem czemu tak szybko. Akurat w tym, w którym chcę rodzic chodziłam na SR i tak nam tez mówiono, żeby po tygodniu się zgłosic. Tak też mówiła mi moja ginka. Z tym, że 16 mnie przyjmą, zrobią badania , bedą robic ktg itd. Na drugi dzień próba z oksy, a na trzeci najprawdopodobniej juz wywoływanie. Acha a ja mam wody w dolnej granicy AFI=6.
Nio to tyle jak to u mnie wygląda :-)

No tak Zalgol jak masz wody w dolnej granicy to nie ma co ryzykować... Z każdym dniem może być ich mi mniej... Ja mam sporo - nawet mój lekarz się krzywi, ze przez to nie rodzę jeszcze. Bo jak się ma AFI=16 to macica gorzej się obkurcza mimo skurczy. Skurcze są nieefektywne. A ja sobie chodzę ze skurczami :-) Mam nadzieję, że przytulanki, które sobie z mężem zafundowaliśmy trochę pomogą w skracaniu szyjki...

My po wczorajszej -ostatniej wizycie...
Wszystko ok,szyjka trzyma,żadnego rozwarcia nie widać...
Mały waży około 3000g ,wymiary prawidłowe -brzuszek tylko nieco mniejszy niż powinien na ten tydzień ciąży (38tc),ale to niby nic niepokojącego-niby przyczyną tego może być moje dosyć wysokie ciśnienie -średnio 130/90...ale gin powiedziała,że dzidzia jest po prostu długa i szczupła,więc mam się niczym nie niepokoić,bo to nic złego...Poza tym serduszko bije w odpowiernim rytmie,przepływy też wporządku,łożysko stopień II,prawidłowa ilość wód płodowych :)

Dostałąm jeszcze do picia 3xdziennie saszetki by mały jeszcze wyrównał przez te kilka dni z tym brzuszkiem,mam nadzieję że wszystko będzie ok :/

Skierowanie już dostałam-do szpitala mam się stawić w poniedziałek-pewnie stek badań i dopiero cesarskie cięcie...
Stresuję się bardzo tym wszystkim...

reklama
Do góry