reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Ja wczoraj byłam u gina. W czasie jazdy autem do gabinetu miałam skurcz, a potem jak miałam ktg jeszcze 5 skurczy regularnych w ciągu pół godziny. Wydaje mi się że to przez to że musiałam się "ruszyć" bo jak nic nie robię to jest ok. Szyjka ok, zamknięta. Także czekamy do następnej wizyty 8.11 i odstawiamy wtedy leki. Mały rośnie, waży 2400, wszystko w normie. Wypytywałam się o różne rzeczy, i lekarz ładnie odpowiadał. I pobrał próbkę na badanie paciorkowca, które zawieźliśmy do szpitalnego laboratorium. Wyniki jutro lub pojutrze będą. A powiedzcie mi co się dzieje jak się go ma?? Jakieś leczenie, czy inne procedury przy porodzie??

Dokładnie. U mnie w szpitalu podają antybiotyk po rozkręceniu akcji a potem do porodu co 4h. A jak się nie ma wyniku na paciorkowca to też podają profilaktycznie.

Kobietki byłam dziś na wizycie, no i mam na USG wymiary malutkiej:

BPD (średnica główki) - 37w 1d 3w 1d 92 92
AC (obwód brzuszka) - 36w 3d 3w 0d 326 326
TAD (długość brzuszka wzdłuż?) - 103 103
FL (długość kości udowej) - 38w 1d 3w 1d

No i waga 3300kg, to dobrze !!??
Bo ja dalej nie umiem opanować tych wyników =(
3300 w 37 tc to chyba dużo ???? <hmmmm>

reklama
Do góry