reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Edytka to super że jednak to nie cholestaza! :-) Mnie swędzi ciało nadal i wapno nie pomaga :dry:
Egrunia dzięki za podpowiedzi :-) Kosmetyki dla atopików już wypróbowałam i nie działają. Wczoraj troszkę ukoiła mnie oliwka dla dzieci. Wapno też nie działa. Odkryłam jednak że jak bardzo mało i lekko zjem (wczoraj nie jadłam nawet obiadu) to wtedy swędzenie się zmniejsza.
Trusia a dodałaś cytrynki do tej glukozy. Ja jak piłam bez cytrynki to też mnie mdliło a jak z cytrynką to było całkiem dobre :tak:

reklama
*Dziewczyny a że tak zapytam, trochę z innej beczki.
Wam na każdej wizycie lekarz mówi ile dziecko waży i mierzy !?
Bo Mi to jeszcze ani raz nie powiedziała =( No może raz na początku coś tam przemamrała pod nosem-a brzucha mam chyba nie zbyt dużego jak na ten okres ciąży-martwię się trochę :/

*A i jeszcze chciałam was zapytać, czy jest może ktoś z woj. Opolskiego / Łódzkiego ew. nawet Śląskiego kto robił USG 4D w tych okolicach !?!?

Kami: teraz już nie mówią, ile mierzy, bo jest lekko zwinięte i nie da się zmierzyć, ale wagę możesz sama obliczyć, są jakieś kalkulatory na sieci, to się oblicza na podstawie długości kości udowej chyba (FL).

Kami ja jestem z woj. opolskiego, a dokladnie z Prudnika. Usg 3D lub 4D (ja tego nie odrozniam) mam co wizyte, za ktora place 80zl:tak:

Kami mi nie mówi za każdym razem, ponieważ ja dostaję wydruk z USG ze screenem wymiarów, więc po prostu po wizycie oglądam to zdjęcie i tam pisze długość, waga i podzielone to jest jeszcze na główkę/nóżki/brzuszek i obok np.główki pisze któremu tygodniowi odpowiada główka naszego Leośka, i dodatkowo jest tam rozrysowana siatka centylowa. Na pierwszej wizycie tylko zapytałam, bo nie mogłam tego rozszyfrować, ponieważ było kodami zapisane. Ginka dała mi legendę i teraz mogę sobie sama to przeczytać a co ważniejsze wkleić do albumiku Leosia ile ważył w którym tygodniu.

Monik mi nie wolno było wcisnąć cytryny,panie z laboratorium mi zabroniły, bo podobno wychodziły dziewczynom złe wyniki ( chociaż lekarka doradziła zabranie cytryny na lepszy smak).

Kami: teraz już nie mówią, ile mierzy, bo jest lekko zwinięte i nie da się zmierzyć, ale wagę możesz sama obliczyć, są jakieś kalkulatory na sieci, to się oblicza na podstawie długości kości udowej chyba (FL).

Lile, a jak to obliczyć, nie wiesz !? Poszukam na internecie.

Kami ja jestem z woj. opolskiego, a dokladnie z Prudnika. Usg 3D lub 4D (ja tego nie odrozniam) mam co wizyte, za ktora place 80zl:tak:

Asiulkaa to świetnie tak, a jakiś dobrze że tak powiem przysfajalny hehehe ten twój lekarz jest !?
Może bym się nawet wybrała-choć to kawałek drogi, bo nigdzie nie umiem znaleźć nic takiego-tylko co ja bym mu miała powiedzieć, że przyjechałam tylko na jedną wizytę ;D

Amerie
to super, taki wydruk i w dodatku taki dokładny, Mi ta małpa nie daję zdjęcia nawet wrrr :/ tylko 3 dała ;( na samym początku ...

No nie dostałam cytryny, a fuj. Ledwo wyrobiłam się w czasie tych 5min do wypicia tego świństwa. W dodatku 100m mieszka siostra i mnie nie wypuścili, przeczytałam 150str książki i omal nie zjechałam z krzesła z braku snu. A małpa żadna nie wyszła zobaczyć jak sie po tym trzymam.... Wrrrr
Ciekawe, jutro mam wynik, wizytę. Zjadłam paczkę cukierków, lody, no co a może jutro już niebedę mogła hihi

Ja mam też tylko 3foto usg Małej, też jakoś z początku. NIe licząc cd i foto z 3D. Jutro ładnie poproszę, choć teraz to trudno fajnie uchwycić. Maleństwa są zwinięte jak kotki :)
Ciekawa też jestem wagi i cm.

Dla pozostałych gratulacje udanych wizyt :)))))

A ja właśnie po wizycie. Mała ustawiła się jak powinna czyli głową w dół. Waży 1600 g. Jest śliczna, czuję to, bo oczywiście na usg takim zwykłym to ja oczywiście jakoś nic nie widze :))

reklama
Echooo ... Właśnie że ja też nic nie widzę na tym zwykłym 2D :/
Lekarka Mi mówi że tu jest to a tu to, a ja tylko AHA AHA, a w myśli 'coo? gdzie?' he he dlatego tak mnie kusi to 3D/4D chociaż raz bym chciała wyraźnie w brzuszku zobaczyć maleństwo, poza tym była bym spokojniejsza jakby ktoś taki że tak powiem 'postronny' heh sprawdził czy wszystko jest w porządku ;)

Kami: tutaj na przykład jest taki klik

Lile dzięki, ale z kąd ja mam znać wymiar dwuciemieniowy !!?? ;O =(

Ostatnia edycja:
Do góry