reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Mnie też wszystko swędzi, ale to wina tych cholernych komarów...nie wiem jak to jest że śpimy z mężem w jednej sypialni, ja bąbel na bąblu a mój mąż ani jednego mimo że odkryty całą noc śpi.....

Amerie czytałam o tym kiedyś w MjakMama, ze w ciąży mamy wyższą temp ciała i komary nas uwielbiają, nawet jak w latach poprzednich omijały nas szerokim łukiem. To samo jest z dziećmi...też często można zobaczyć że całe pogryzione przez te insekty.

Kurcze dziewczyny to nieciekawie macie z tymi swędzeniami i puchnięciami nóg :no:. To ja pewnie gdyby nie rosnący brzunio to nie wiedziałabym ,że jestem w ciązy. Więc chyba tylko się cieszyć. Ale strasznie mi Was szkoda :-(

zalgol - ja też należę do tych szczęśliwych kobiet które tylko przez brzuszek odczuwają ciążę. No i jakaś tam zgaga czasem, ale umiem już sobie z nią radzić.

Dziś byłam u gina i wszystko w porządku:) Skierowanie na mocz i morfologię, i na USG we wrześniu. Już się nie mogę doczekać kiedy podglądnę synka:)

Mam już te wyniki i są dobre :-) Wypiłam rano wapno i miałam wrażenie że jest troszkę lepiej, ale rano zawsze mnie mniej swędzi. Teraz znowu się wszystko zaczyna:no: Wizytę mam dopiero w następny piątek i raczej jej nie przyśpieszę bo jestem w trakcie przeprowadzki :baffled:
Sama nie wiem co mi jest:crazy: Zmieniłam już żel do kąpieli i balsam do ciała, jem lżejsze jedzenie a to swędzenie nie chce przechodzić.
Junior na drapanie prze zemnie brzuszka odpowiada solidnymi kopniaczkami bo chyba mu się to nie podoba :rofl2:

Meryan swędzą mnie plecy, dekolt, brzuch, ręce i nogi. Swędzenie nasila się wieczorem i w nocy nie daje mi spać. Dzisiaj jestem już taka nie wyspana że padam ze zmęczenia. A przy córeczce nie mam jak się w dzień przespać:dry:

Dziewczynki nie lekceważcie tego swędzenia. Lepiej zrobić badania i skonsultować to z ginem. Ja jak bym miała złe wyniki to od razu dzwoniłabym do gina a tak to poczekam na umówioną wizytę, no chyba że się wcześniej zadrapię :angry:

Mam już te wyniki i są dobre :-) Wypiłam rano wapno i miałam wrażenie że jest troszkę lepiej, ale rano zawsze mnie mniej swędzi. Teraz znowu się wszystko zaczyna:no: Wizytę mam dopiero w następny piątek i raczej jej nie przyśpieszę bo jestem w trakcie przeprowadzki :baffled:
Sama nie wiem co mi jest:crazy: Zmieniłam już żel do kąpieli i balsam do ciała, jem lżejsze jedzenie a to swędzenie nie chce przechodzić.
Junior na drapanie prze zemnie brzuszka odpowiada solidnymi kopniaczkami bo chyba mu się to nie podoba :rofl2:

Meryan swędzą mnie plecy, dekolt, brzuch, ręce i nogi. Swędzenie nasila się wieczorem i w nocy nie daje mi spać. Dzisiaj jestem już taka nie wyspana że padam ze zmęczenia. A przy córeczce nie mam jak się w dzień przespać:dry:

Dziewczynki nie lekceważcie tego swędzenia. Lepiej zrobić badania i skonsultować to z ginem. Ja jak bym miała złe wyniki to od razu dzwoniłabym do gina a tak to poczekam na umówioną wizytę, no chyba że się wcześniej zadrapię :angry:

Spróbuj może zrobic tak:
-zmień pościel i koszulkę do spania na takie które będą wyprane 2 razy (pierwszy normalnie a drugi bez chemii-samą wodą,w ten sposób wypłukasz całą chemię)
-wykąp się w czymś dla alergików,może to być Oilatum,Cetaphil lub zwykły krochmal z wodą
-nie smaruj się niczym lub ewentualnie czymś mega delikatnym pozbawionym substancji powodujących alergię i podrażnienie,np.lipobaza
-weż wapno
Myślę że takie połączenie może pomóc,wiem z autopsji bo mam cały dom alergików.

reklama
Do góry